ΕΝΦΙΑ 2024: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά; - Η απάντηση του διοικητή της ΑΑΔΕ
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσίλης, μίλησε για το πότε αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Μέχρι πότε η αποπληρωμή τους;

 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (6/4) πως εκτός απροόπτου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2024 θα αναρτηθούν από το βράδυ της Κυριακής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, ο Γιώργος Πιτσιλής επισήμανε πως η εφαρμογή του gov.gr θα βοηθήσει να δούμε και να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ από το κινητό μας, χωρίς ταυτότητα οφειλής και χωρίς να πιστωθούν τα χρήματα την επόμενη μέρα. Όπως διευκρίνισε:

«Η εφαρμογή προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ενώ πλέον οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν με IRIS ή με κάρτα τις οφειλές τους και παράλληλα να έχουν μέσα από το τηλέφωνό τους τους γενική ή πιο εξειδικευμένη ενημέρωση για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις»

Πώς θα εκτυπώσεις τον ΕΝΦΙΑ 2024 σε 8 βήματα;

Η διαδικασία είναι απλή και απαιτούνται οκτώ συνολικά βήματα.

Πρέπει να εισέλθετε στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και στη συνέχεια να εντοπίσετε το «MyΑΑDE» και την επιλογή «Εφαρμογές». Πατώντας αυτή την επιλογή θα βρεθείτε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου εκεί υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές. Θα πρέπει να πατήσει κλικ στην επιλογή με τίτλο «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

Στη συνέχεια, θα βρεθείτε σε ένα ακόμη ψηφιακό περιβάλλον όπου υπάρχουν οι «Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές». Εκεί πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε κλικ στο σημείο που γράφει «ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Αμέσως μετά θα βρεθείτε στην επόμενη ηλεκτρονική σελίδα όπου έχει τίτλο «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Το επόμενο βήμα είναι να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το «όνομα χρήστη» και τον κωδικό πρόσβασης που είναι οι ίδιοι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσής σας. Μόλις συμπληρώσετε τα εν λόγω πεδία θα πατήσετε την επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ» και αμέσως μετά εφόσον τα στοιχεία σας είναι σωστά θα βρεθείτε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου όπου κάτω χαμηλά θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή «Είσοδος».

Στη συνέχεια, θα βρεθείτε σε μία σελίδα όπου αριστερά αναγράφεται «Έτος», «Στοιχεία υπόχρεου», «Διαθέσιμες ενέργειες», «Εκτυπώσεις». Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι ότι εκεί που αναγράφει «Έτος» εμφανίζει την επιλογή «2025».

Για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους θα πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτή την επιλογή και να βάλετε ως έτος το 2024. Αμέσως μετά θα διαπιστώσετε ότι στο πεδίο «Εκτυπώσεις» εμφανίζεται η επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2024» και σε παρένθεση αναγράφει «αρχείο pdf».

Ακριβώς σε αυτή την επιλογή πρέπει να κάνετε κλικ για να του εμφανιστεί το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2024. Μόλις κατέβει στον υπολογιστή το αρχείο με το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ και το ανοίξετε θα πρέπει πάνω δεξιά να αναγράφετε «ΕΝΦΙΑ 2024». Αυτό σημαίνει ότι έχετε κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.

ΕΝΦΙΑ 2024: Η προθεσμία πληρωμής και οι άτοκες δόσεις

Εφόσον δεν έχετε καμία αλλαγή στην περιουσιακή σας κατάσταση θα πρέπει το ποσό του φόρου που αναγράφεται να είναι το ίδιο με το περσινό, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου θα αναφέρετε στο σημείωμα η 30 Απριλίου 2024.

Πάνω από την ημερομηνία αυτή, θα αναγράφεται η ταυτότητα πληρωμής βάσει της οποίας θα εξοφληθεί ο φόρος είτε απευθείας στο γκισέ της τράπεζας είτε μέσω e-banking.

Αν δεν επιθυμείτε να πληρώσετε το ποσό εφάπαξ μπορείτε να το κάνετε σε 11 άτοκες μηνιαίες δόσεις όπου το «δοσολόγιο» και οι ημερομηνίες πληρωμές θα εμφανίζονται κάτω δεξιά στο εκκαθαριστικό.

Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;