Άννα Κανδαράκη: «Κανένας δεν απέκτησε αυτοπεποίθηση διαβάζοντας βιβλία αυτοπεποίθησης»
«Κανένας δεν έμαθε να κάνει έρωτα βλέποντας πορνό»

Το βράδυ της Τετάρτης (3/4) η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Άννα Κανδαράκη, ήταν καλεσμένη στο πλατό του «The 2night Show», όπου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε» παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Αρχικά, η Άννα Κανδαράκη αναφέρθηκε στην ψυχοθεραπεία αλλά και το ρόλο που παίζει η παιδική μας ηλικία στην ψυχολογία μας.

«Από εκεί χτιζόμαστε. Αν δεν καταλάβω την αφετηρία μου δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο περπατάω έτσι. Ένα απλό παράδειγμα θα πω. Αν εγώ τρώω με τα χέρια, αν έχω μεγαλώσει στη ζούγκλα, έτσι θα μάθω (να τρώω). Θα πρέπει λοιπόν να μάθω για ποιο λόγο έχω ξεκινήσει έτσι, να το κατανοήσω, να μου μιλήσω με μια τρυφερότητα. Έχουμε μάθει να μας κοπανάμε πολύ σκληρά. Και στην πορεία αυτό να μαλακώσει. Η ψυχοθεραπεία αυτόν το στόχο έχει. Να γίνει βίωμα» είπε αρχικά η ψυχολόγος.

Επιπλέον, η Άννα Κανδαράκη μίλησε για το επάγγελμά της και για τις παγίδες που μπορεί να πέσουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχολογικό πρόβλημα και αναζητούν τη βοήθεια ενός ειδικού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Anna Kandaraki (@anna_kandaraki)

Συγκεκριμένα, η ίδια επεσήμανε τα εξής:

«Υπάρχει ανάγκη να κοιτάμε όλο τον τίτλο. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής. Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής. Ο Ψυχίατρος μπορεί να δώσει φαρμακευτική αγωγή. Κανείς άλλος δεν μπορεί να δώσει, ούτε βιταμίνες. Αν θέλουμε να κάνουμε ψυχοθεραπεία, το “Ψυχοθεραπευτής” μόνο του δεν αρκεί… Πρέπει για αρχή να δω αν (ο γιατρός μου) έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μετά αν έχει κλινική εμπειρία. Αν έχει μάθει να είναι με ανθρώπους, να έχει ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση. Δε θα διστάσω να ζητήσω το βιογραφικό».

Έπειτα, η Άννα Κανδαράκη μίλησε για το βιβλίο της, που στηρίζεται σε 10 πραγματικές συνεδρίες που έχει κάνει η ίδια, με τις απαραίτητες παραλλαγές.

«Σε καμία περίπτωση δε θα αποκτήσει κάποιος περισσότερη αυτοπεποίθηση. Κανένας δεν απέκτησε αυτοπεποίθηση διαβάζοντας βιβλία αυτοπεποίθησης, κανένας δεν έμαθε να κάνει έρωτα βλέποντας πορνό, κανένας δεν έμαθε να ταξιδεύει βλέποντας χάρτες… Στο βιβλίο κάθε χρώμα είναι και μια ιστορία. Επίτηδες έχω βάλει τα χρώματα, γιατί έχουν αποχρώσεις, διαβαθμίσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί και είναι άδικο να κρίνουμε από τις σωματοδιαστάσεις, από το τι βαθμό θα φέρει το παιδί μου, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουμε. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Είμαστε χρώματα που αναγεννώνται συνεχώς και είναι ανεξάντλητα» είπε η Άννα Κανδαράκη μιλώντας στο πλατό της εκπομπής.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;