ΠΚΣ: «Υγειονομική βόμβα το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο»
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, η οποία αφορά την υγειονομική κατάσταση του Ιδρύματος. 

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, η οποία αφορά την υγειονομική κατάσταση του Ιδρύματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

Την Τετάρτη 3/4 πραγματοποιήθηκε, από δεκάδες φοιτητές και εργαζόμενους του πανεπιστημίου, μαζική κινητοποίηση στην πρυτανεία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, σε λίγο θα αποτελεί υγειονομική απειλή.

  • Το Γεωπονικό μοιάζει πιο πολύ με χωματερή παρά με πανεπιστήμιο, μέσα και έξω από τα αμφιθέατρά μας έχει στοίβες με σκουπίδια
  •  Για ολόκληρο το πανεπιστήμιο υπάρχουν 4 καθαρίστριες και 7 φύλακες. 

Έχουμε φτάσει σε σημείο να αλλάζουμε αμφιθέατρο γιατί η δυσοσμία και η υγιεινή του χώρου είναι απαγορευτικές για να εισέλθει ένας φοιτητής, πόσο μάλλον να κάτσουν φοιτητές και καθηγητές για παράδοση μαθήματος.

Το αίτημα του Φοιτητικού Συλλόγου και του Συλλόγου των εργαζομένων είναι ένα, να λυθεί ΤΩΡΑ το ζήτημα της καθαριότητας με πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Σε όλα αυτά η στάση της πρυτανείας ήταν προκλητική, ο πρύτανης και πάλι έλειπε από το πανεπιστήμιο, ενώ ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων που εκπροσωπούσε την πρυτανεία απάντησε σε όλα όσα θέσαμε ότι δεν γίνονται ή/και δεν υπάρχουν λεφτά. 

Μας λένε δηλαδή ότι το 2024, είναι μονόδρομος να πηγαίνουμε τουαλέτα στη σχολή μας και να φοβόμαστε μην κολλήσουμε κάποια ασθένεια, να συμβιβαστούμε δηλαδή με το γεγονός ότι τα ιδρύματά μας θα είναι υγειονομικές βόμβες! Όσο για το αν υπάρχουν λεφτά, μια γρήγορη περιήγηση στην ιστοσελίδα του ΓΠΑ θα δει κανείς αυτό: «Προϋπολογισμός χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων: 27.760.000€»! Εκατομμύρια λοιπόν € για μπίζνες και επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου και 0 € για τις ανάγκες μας, για να λειτουργεί το πανεπιστήμιο μας εύρυθμα, να είναι καθαρό, περιποιημένο και ικανό για να σπουδάσουμε το αντικείμενο που επιλέξαμε !

Οι φοιτητές δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Δεν μας αρκεί να μας λένε ότι θα συζητηθεί το θέμα στη Σύγκλητο.

Απαιτούμε από την πρυτανεία εδώ και τώρα να δώσει λύση στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί! 

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης στην ευθύνη του ιδρύματος, χωρίς εργολάβους για να μην επαναληφθεί οποιοδήποτε τέτοιο φαινόμενο στο ίδρυμα μας! Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας να κοπεί έκτακτα κονδύλι για άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στο Γεωπονικό!

Είναι πλέον θέμα υγιεινής και ασφάλειας των χιλιάδων φοιτητών και εργαζομένων στο χώρο του πανεπιστήμιου !

Την Τρίτη 9 Απρίλη, θα καταθέσουμε τις 100αδες υπογραφές φοιτητών που έχουν συγκεντρωθεί με βάση τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε,  στη Σύγκλητο που θα πραγματοποιηθεί.

Οι Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ

Την τραγική κατάσταση έχουν αναδείξει επίσης ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, καθώς και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ίδρυμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;