Βασιλιάς Κάρολος: Θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος την Μεγάλη Πέμπτη
Στόχος να διαβεβαιώσει πως η μοναρχία παραμένει ισχυρή

Αίνιγμα παραμένει προς το παρόν το βιντεοσκοπημένο διάγγελμα με το οποίο θα απευθυνθεί προς το έθνος ο βασιλιάς Κάρολος την Μεγάλη Πέμπτη, 27 Μαρτίου (για το Αγγλικανικό Πάσχα).

Την Πέμπτη, (Μεγάλη Πέμπτη για το Αγγλικανικό Πάσχα) ο βασιλιάς Κάρολος με βιντεοσκοπημένο διάγγελμα αναμένεται να στείλει πασχαλινές ευχές στο βρετανικό λαό. Το διάγγελμα θα μεταδοθεί κατά την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ (160 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου), όπου θα δώσει το παρών η βασίλισσα Καμίλα.

Στο πρώτο δημόσιο διάγγελμα προς το έθνος, μετά την αποκάλυψη του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον, δεν αποκλείεται ο 75χρονος μονάρχης να μιλήσει και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και η μέλλουσα βασίλισσα.

Σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν πως ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του μονάρχη, αλλά εικάζουν πως ο Κάρολος θα διαβεβαιώσει το βρετανικό λαό πως η μοναρχία εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή.

Πηγή από το παλάτι δήλωσε πως ο μονάρχης είναι αποφασισμένος να δείξει ότι η βασιλική οικογένεια είναι ενωμένη και να διαβεβαιώσει τον βρετανικό λαό και ευρύτερα «όλο τον κόσμο» πως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οίκος των Ουίνδσορ τους τους τελευταίους μήνες, η μοναρχία παραμένει σταθερή.

Η Κέιτ Μίντλετον την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε πως στα τέλη Φεβρουαρίου διαγνώστηκε με καρκίνο και ήδη υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα επίσημα καθήκοντά της και δεν θα παραστεί στην λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα.

Ήδη, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η μέλλουσα βασίλισσα και τα τρία παιδιά τους αναχώρησαν με ελικόπτερο από το Adelaide Cottage, στο Ουίνδσορ, όπου κατοικούν τους τελευταίους μήνες, για το Νόρφολκ και την βασιλική κατοικία Άνμερ Χολ, γαμήλιο δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ στο ζευγάρι.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;