Εφτά ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα την άνοιξη
Οι ελληνικές σειρές που θα δούμε μέσα στην άνοιξη.

Μέσα στο 2023 είδαμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες, καθώς και μέσα από ελληνικές πλατφόρμες, συνολικά 27 ελληνικές σειρές. Το σίγουρο είναι ότι η μυθοπλασία είχε την τιμητική της αυτή την τηλεοπτική σεζόν και παρόλο που πλησιάζουμε προς το τέλος της, δεν σημαίνει πως τα κανάλια δεν έχουν ακόμα μερικές εκπλήξεις και νέες παραγωγές.

Έτσι, μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε νέες σειρές να κάνουν πρεμιέρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και την επιστροφή σειρών που έχουν αγαπηθεί με νέα επεισόδια. Η άνοιξη, λοιπόν, θα είναι γεμάτη συγκινήσεις και σειρές που δεν πρέπει να χάσεις.

Έρημη Χώρα – ΕΡΤ1

Το διαφορετικό γουέστερν της ΕΡΤ, «Έρημη Χώρα», από την 1η Δεκεμβρίου είχε κάνει την αποκλειστική της πρεμιέρα στην ψηφιακή πλατφόρμα του κρατικού καναλιού, το ERTFLIX. Τώρα, η σειρά θα κάνει επίσημα πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 21:15 με διπλό επεισόδιο. Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 21:15, με δύο επεισόδια.

Υπόθεση: Όταν η Εύα, μια μικρή Ελληνορουμάνα που έχει πρόβλημα με την ομιλία, χάνει την ίδια μέρα και τους δυο της γονείς σε δυστύχημα, ο Λουκάς, ο ερημίτης ρατσιστής παππούς της που δεν την έχει δει ποτέ, είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της, αλλά εκείνος την αρνείται πεισματικά. Την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει τότε η Μαρίνα, μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη οικογένεια, που αποφασίζει να παλέψει με τον Λουκά και το παρελθόν του, αναγκάζοντας έτσι εκείνον αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Να σημειώσουμε πως η ΕΡΤ έχει προαναγγείλει και έναν δεύτερο κύκλο για τη σειρά «Έρημη χώρα». Θα έχει 8 επεισόδια και θα προβληθεί την επόμενη σεζόν.

Maestro 2ος κύκλος – MEGA

ελληνικές σειρές

Η σειρά που περιμέναμε όλοι να δούμε τη συνέχεια και έχει γράψει τηλεοπτική ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική παραγωγή που μπήκε στην πλατφόρμα του Netflix, επιστρέφει με την δεύτερη σεζόν. Η σειρά του MEGA έγραψε τηλεοπτική ιστορία και αποκτήθηκε για παγκόσμια διανομή από το γίγαντα του streaming, σκαρφαλώνοντας στο διεθνές Top 10 ξένων σειρών σε 18 χώρες.

Τα νέα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι έτοιμα με τον δεύτερο κύκλο του «Maestro» να κάνει πρεμιέρα στο MEGA στις 16 Μαΐου, ενώ θα προβληθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Η σειρά «Maestro» αναμένεται να ολοκληρωθεί με την τρίτη σεζόν της, η οποία θα έχει 4 επεισοδίων και αναμένεται να μεταδοθεί το φθινόπωρο του 2024 από το MEGA και το Netflix.

Famagusta 2ος κύκλος – MEGA

Μετά την εξαιρετική πορεία του πρώτου κύκλου, η σειρά του Αντρέα Γεωργίου, σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, επιστρέφει με τα νέα επεισόδια του β’ κύκλου και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο MEGA, την Κυριακή 7 Απριλίου. Η δραματική σειρά του MEGA θα προβάλλεται πλέον στις 22:40 και ο δεύτερος κύκλος θα αποτελείται από 8 επεισόδια.

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς «Famagusta».

Στα επεισόδια του β’ κύκλου, ο τηλεθεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Γολγοθά των προσφύγων που πέρασαν μήνες σε καταυλισμούς πριν πάρουν και πάλι τη ζωή τους στα χέρια τους.

IQ 160 2ος κύκλος – STAR

IQ 160

Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), ο αστυνόμος Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η παρέα τους αναλαμβάνουν ξανά δράση πιθανότατα στο τέλος του Μαρτίου για να εξιχνιάσουν περίεργες υποθέσεις. Η αστυκωμική σειρά του STAR που αγαπήθηκε από το κοινό αναμένεται να επιστρέψει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πέρα από ένα στόρι που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Σμαράγδα Καρύδη και ανέφερε πως ξεκίνησαν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Υπόθεση:Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας.

Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις.

Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η αρχηγός του τμήματος, η Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη.

Διαπιστώνουν ότι η Πηνελόπη έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160!

Η αρχηγός, εντυπωσιασμένη από τις ικανότητες της Πηνελόπης, επιβάλλει στον απρόθυμο υπαστυνόμο Καλατζή να συνεργαστεί με την ταλαντούχα καθαρίστρια, η οποία, με την αντισυμβατική της σκέψη, θα συνεισφέρει σημαντικά στον εντοπισμό του ενόχου.

Μαύροι Πίνακες – STAR

 

Η νέα σειρά του STAR είναι παραγωγής Barking Well Media και φέρει την υπογραφή του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παραγωγής και θα πρωταγωνιστούν οι Κάτια Γκουλιώνη, Λένα Παπαληγούρα, Αντίνοο Αλμπάνη και ο Δημήτρη Κίτσο.

Η σειρά θα έχει μόνο 10 επεισόδια με κινηματογραφική αισθητική.

Ζωή – ANT1

Η Μαρία Καβογιάννη πρωταγωνιστεί στη μίνι σειρά με τον τίτλο «Ζωή» που κυκλοφόρησε αρχικά στον ANT1+  και θα δούμε την άνοιξη και στο κανάλι του ANT1. Η σειρά αποτελείται από 12 επεισόδια, έρχεται στην ελεύθερη τηλεόραση έναν χρόνο μετά την προβολή της στην streaming πλατφόρμα.

Υπόθεση: Κάθε επεισόδιο είναι για τη Ζωή μια καινούργια αποστολή που ανοίγει ένα νέο παράθυρο στον μικρόκοσμό της. Επεισόδιο το επεισόδιο, η Ζωή μετατρέπεται σε σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης. Αποκτά στόχους, νόημα και σταδιακά, το χαμένο της χαμόγελο. Ακολουθεί το μονοπάτι που την οδηγεί σε ένα ξέφωτο, εκεί που θα βρει τον χώρο και τη δύναμη να θρηνήσει το παιδί που έχασε 25 χρόνια πριν. Να το αποχαιρετήσει και να συνειδητοποιήσει τα δικά της «θέλω». Στο τέλος, η Ζωή συγχωρείται και συγχωρεί τον εαυτό της για να ζήσει πια με άλλη οπτική, χαρούμενη μέχρι να έρθει η ώρα που θα ξανασμίξει με την κόρη μια για πάντα, αλλού.

Σαν ψέμα – OPEN

Η άνοιξη έρχεται στο OPEN φέρνοντας έντονα συναισθήματα, αγωνίες, ανατροπές, καθώς και άφθονο γέλιο, με τη νέα, καθημερινή σειρά «Σαν Ψέμα». Η νέα σειρά καλεί τους τηλεθεατές να αγαπήσουν και να ταυτιστούν με μία πρωτότυπη, τρυφερή ιστορία.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη νέα σειρά, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη, να αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο.

Υπόθεση: O Πέτρος (Νίκος Πολυδερόπουλος) είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που μεγαλώνει μόνος του την κόρη του Αλίκη αφού η γυναίκα του, τους εγκατέλειψε. Για να μην στεναχωρήσει τη μικρή της λέει ένα «γλυκό» ψέμα: ότι η μητέρα της δουλεύει στην Αφρική και πως της στέλνει καρτ ποστάλ και γράμματα, τα οποία όμως γράφει ο ίδιος, ενώ τα υπογράφει ως η μητέρα της. Ο Πέτρος έχει καταφέρει να κάνει την κόρη του να πιστέψει το ψέμα του μέχρι τα έκτα γενέθλιά της, που η μικρή περιμένει οπωσδήποτε τη μητέρα της από την Αφρική. Εντελώς συμπωματικά την ίδια περίοδο ψάχνοντας έναν χώρο για το γύρισμα ενός διαφημιστικού, ο Πέτρος γνωρίζεται με τη Ζωή (Κατερίνα Γερονικολού), μια νέα, όμορφη γυναίκα της οποίας η οικογένεια έχει ένα ιδιαίτερο καφενείο στην πόλη. Η Ζωή παρεξηγεί τις προθέσεις του Πέτρου θεωρώντας τον επίδοξο αγοραστή του οικογενειακού καφενείου τους. Όταν όμως καταλαβαίνει το λάθος της, ετοιμάζει μια τούρτα και πηγαίνει στο σπίτι του, για να του ζητήσει συγγνώμη. Εκείνη τη μέρα όμως είναι τα γενέθλια της μικρής, η οποία μόλις την αντικρύζει θεωρεί πως είναι η μητέρα της. Και από εκεί ξεκινάνε όλα!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;