Banksy: Έντυσαν με πλαστικό την τοιχογραφία του στο Λονδίνο
Μετά τον βανδαλισμό του τελευταίου του έργου με λευκή μπογιά, μια πλαστική μεμβράνη και ένα ξύλινο πάνελ τοποθετήθηκαν γύρω από το πράσινο δέντρο

Η νέα τοιχογραφία του Banksy που εμφανίστηκε ξαφνικά κοντά στο Finsbury Park στο βόρειο Λονδίνο, είναι πλέον καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη, μετά από τον βανδαλισμό που προηγήθηκε όταν άγνωστοι της έριξαν λευκή μπογιά.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου του Islington, η τοιχογραφία έχει πλέον καλυφθεί με πλαστική μεμβράνη και ξύλινο πάνελ από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Το έργο τέχνης που απεικονίζει μια «μάζα πράσινης μπογιάς» πίσω από ένα κλαδεμένο δέντρο και «συνοδεύεται» από ένα stencil που παρουσιάζει ένα άτομο με ένα εργαλείο ψεκασμού ανά χείρας, εμφανίστηκε στην πλευρά ενός κτιρίου κατοικιών στην Hornsey Road, στο Finsbury Park, στις 18 Μαρτίου και προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή των διερχομένων.

Η ταυτότητα του έγινε γνωστή μέσα από το επίσημο προφίλ του Banksy στο Instagram, σε μια ανάρτηση που καταγράφεται το πριν και το μετά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

Σύμφωνα με τον Guardian, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου είπε ότι, «το έργο τέχνης του Banksy έχει προσελκύσει τεράστιο πλήθος κόσμου και υπάρχει ανάγκη να προστατευθεί η τέχνη και οι κάτοικοι της περιοχής από τις επιπτώσεις του αριθμού των επισκεπτών».

«Το διαφανές πλαστικό και το ξύλινο πλαίσιο πάνω από το έργο τέχνης τοποθετήθηκε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και όχι από το συμβούλιο» είπε στη συνέχεια. «Για να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα και για να προστατεύσουμε το δέντρο, θα εγκαταστήσουμε ένα προστατευτικό πλαίσιο, το οποίο θα περιλαμβάνει διαφανή πλαστικά πάνελ για να προστατεύσει το έργο τέχνης και να επιτρέπει καθαρή θέα».

Τα προηγούμενα «προσωρινά μέτρα» που είχε θέσει σε εφαρμογή το συμβούλιο του Islington αφορούσαν μεταλλική περίφραξη και τακτικούς ελέγχους από υπαλλήλους περιπολίας του πάρκου για τη διαχείριση του κόσμου που το επισκέπτεται και την προστασία του έργου τέχνης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το συμβούλιο θα συνεχίσει να διερευνά «μελλοντικές λύσεις με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ώστε ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει το έργο τέχνης».

Τέλος, είπε ότι η τοπική αρχή βρισκόταν επίσης σε διαδικασία εγκατάστασης κάμερας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;