Λονδίνο: Έκλεψαν έργο του  Banksy σε λιγότερο από μία ώρα μετά τα αποκαλυπτήριά του
Ο Banksy ανάρτησε φωτογραφίες του έργου στο Instagram, επιβεβαιώνοντας κατά τον προσφιλή του τρόπο στη γνησιότητά του.

Ούτε μία ώρα δεν παρέμεινε στη θέση του ένα έργο τέχνης του διάσημου και μυστηριώδους καλλιτέχνη Banksy, μετά την επιβεβαίωσή του ότι είναι αυθεντικό και εγκατεστημένο από τον ίδιο.

Το έργο είχε εγκατασταθεί στη διασταύρωση των οδών Southampton Way και Commercial Way στο Πέκαμ, μία πολύ ανερχόμενη γειτονιά στο νότιο Λονδίνο και έδειχνε μία πινακίδα με STOP που είχε καλυφθεί με τρία αεροσκάφη, που λέγεται ότι μοιάζουν με στρατιωτικά drone.

Ο Banksy ανάρτησε φωτογραφίες του έργου στο Instagram, επιβεβαιώνοντας κατά τον προσφιλή του τρόπο στη γνησιότητά του. Στις 12:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 14:30), δύο άνδρες εθεάθησαν να κατεβάζουν το έργο. Ο καλλιτέχνης δεν είχε καμία σχέση με την κίνηση.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Τα αεροσκάφη που είχαν καλύψει την πινακίδα με το STOP έμοιαζαν με εκείνα από το έργο Civilian Drone Strike, του ίδιου καλλιτέχνη, το 2017, το οποίο έδειχνε τρία drone να βομβαρδίζουν ένα παιδικό σχέδιο ενός σπιτιού. Το έργο είχε δημοπρατηθεί στο Art The Arms Fair και συγκέντρωσε 205.000 λίρες που διατέθηκαν στις οργανώσεις Reprieve και Campaign Against Arms Trade.

Πλην του συγκεκριμένου έργου, ο καλλιτέχνης εγκατέστησε φέτος το «Valentine’s Day Mascara», μια τοιχογραφία 3,8 τόνων, η οποία εμφανίστηκε στην πλευρά ενός σπιτιού στο Margate του Κεντ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η τοιχογραφία έδειχνε μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με πρησμένο μάτι και χαμένο δόντι, η οποία φορούσε ποδιά και κίτρινα γάντια πλυσίματος και πετούσε έναν άνδρα σε έναν καταψύκτη.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;