Κατώτατος μισθός: Πότε θα γίνει η τελική εισήγηση για το ποσό αύξησής του - Τα επιδόματα που επηρεάζονται
Κατώτατος μισθός: Την Τετάρτη 27 Μαρτίου η απόφαση για το πόσο θα αυξηθεί - Επηρεάζει 19 επιδόματα

Η νέα αύξηση που θα λάβει ο κατώτατος μισθός φαίνεται να “κλειδώνει” με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, να λέει στο EPTnews «αύριο στέλνουμε την εισήγηση μας στον πρωθυπουργό και την Τετάρτη τίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε αυτά είναι επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ακριβή ποσό της αύξησής του, η κα. Μιχαηλίδου επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει διαρροή ως την επόμενη Τετάρτη που θα ληφθεί απόφαση με βάση την εισήγηση της προς το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως είπε η ίδια αναφερόμενη και στον κοινωνικό διάλογο και στις επιστημονικές εισηγήσεις που προηγήθηκαν:

«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12 %»

Ακόμα είπε:

«Ο κατώτατος μισθός είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση ανταγωνιστικού πλαιστίου της οικονομίας»

Όσον αφορά, την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 20% στην πλατφόρμα στις 3 εβδομάδες της λειτουργίας της.

Σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας η υπουργός ανέφερε ότι 3.5000 εργαζόμενοι πήραν πίσω δεδουλευμένα γιατί πιάστηκαν εργοδότες που πλήρωσαν πρόστιμο. Όπως πρόσθεσε:

«Οι υπερωρίες είναι κάτι που θα το πάρεις γιατί το δούλεψες και δεν θα το πάρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση»

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;