Δόμνα Μιχαηλίδου: H αύξηση του κατώτατου μισθού επηρεάζει 19 επιδόματα
Την Τετάρτη στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να συζητηθεί ο κατώτατος μισθός, η επικείμενη αύξηση του οποίου αναμένεται να επηρεάζει συνολικά 19 επιδόματα.

«Aύριο στέλνουμε την εισήγηση μας στον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη τίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο» , είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας.

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ακριβή αύξηση του κατώτατου μισθού, η Δόμνα Μιχαηλίδου επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει διαρροή ως την επόμενη Τετάρτη. Η τελική αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η απόφαση θα ληφθεί με βάση την εισήγηση προς το υπουργικό συμβούλιο που θα υποβάλλει την Παρασκευή η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5%, καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%», είπε η κυρία Μιχαηλίδου αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο και στις επιστημονικές εισηγήσεις που προηγήθηκαν.

Ο κατώτατος μισθός είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση ανταγωνιστικού πλαισίου της οικονομίας, είπε επίσης.

Αναφορικά με την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους συνταξιούχους η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 20% στην πλατφόρμα στις 3 εβδομάδες της λειτουργίας της.

Σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας η υπουργός ανέφερε ότι 3.5000 εργαζόμενοι πήραν πίσω δεδουλευμένα γιατί πιάστηκαν εργοδότες που πλήρωσαν πρόστιμο. «Οι υπερωρίες είναι κάτι που θα το πάρεις γιατί το δούλεψες και δεν θα το πάρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;