Επίδομα ανεργίας: Οι αλλαγές που εξετάζονται - Όσα είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ
Επίδομα ανεργίας: Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται - Από πότε θα εφαρμοστούν

Σημαντικές παρεμβάσεις εξετάζονται από τη ΔΥΠΑ σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας. Ο διοικητής του οργανισμούς μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα εφαρμοστούν

Για τις επικείμενες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας μίλησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ συνέντευξή. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το επίδομα δεν αναμένεται να μειωθεί, ωστόσο στόχος είναι να γίνει «πιο δίκαιο, πιο εμπροσθοβαρές και πιο ανταποδοτικό».

Επίδομα ανεργίας: Ποιες παρεμβάσεις εξετάζονται & Πότε πρόκειται να εφαρμοστούν

Για τις παρεμβάσεις στο επίδομα ανεργίας, ο διοικητής της ΔΥΠΑ δήλωσε

«Δεν θέλουμε να μειώσουμε το επίδομα ανεργίας, αλλά να το κάνουμε πιο δίκαιο, πιο εμπροσθοβαρές και πιο ανταποδοτικό. Όταν βλέπουμε ότι δεν καλύπτονται πια με τρόπο αποτελεσματικό οι ανάγκες των ανέργων, οφείλουμε να εξετάσουμε αλλαγές, προκειμένου να τους στηρίζουμε πιο στοχευμένα και πιο αποτελεσματικά. Έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε πρακτικές που έχουν ξεπεραστεί και δεν ωφελούν επί της ουσίας τους συμπολίτες μας.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος να σας φέρω ένα παράδειγμα. Δεν γίνεται δηλαδή είτε δουλεύεις 20 χρόνια είτε δουλεύεις 2 να παίρνεις το ίδιο επίδομα.

Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε, στο πλαίσιο πάντα της πιλοτικής εφαρμογής, το επίδομα να είναι αυξημένο στην αρχή, γιατί η αιφνίδια απόλυση προκαλεί πολλούς κλυδωνισμούς στον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς και αλλαγές στο επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, ώστε κάποιος που δούλευε για πάνω από 20 χρόνια και συνεισέφερε στο σύστημα να έχει τη στήριξη της Πολιτείας για μερικούς μήνες ακόμα μετά τους 12.

Μαζί με το υπουργείο Εργασίας, μελετάμε διάφορα μοντέλα, με την τεχνική βοήθεια του ΟΟΣΑ και τη συμβολή του κονδυλίου των 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης, με βασικό στόχο να δώσουμε κίνητρα για τη γρήγορη επανένταξη των ανέργων»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;