Banksy: Νέο έργο του στο Λονδίνο αφιερωμένο στο περιβάλλον
Η νέα τοιχογραφία του Banksy «συνδυάζεται» με ένα δέντρο, ακριβώς μπροστά της

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται μπροστά από ένα έργο τέχνης στο Λονδίνο, που όπως αποκαλύφθηκε, είναι το νέο έργο του διάσημου και μυστηριώδη καλλιτέχνη του δρόμου, Banksy.

Το νέο έργο είναι μια τοιχογραφία του Banksy και αποτελείται από πράσινη μπογιά, που έχει ψεκαστεί σε έναν τοίχο στο βόρειο Λονδίνο, στο Finsbury Park, πίσω από ένα κλαδεμένο δέντρο με γυμνά κλαδιά.

Η πράσινη μπογιά στον τοίχο μοιάζει να δημιουργεί το φύλλωμα του δέντρου. Δίπλα, ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει στένσιλ ένα άτομο που κρατά μια «μηχανή» ψεκασμού, σαν να έχει ψεκάσει εκείνος το πράσινο σπρέι για το «φύλλωμα» του δέντρου.

Η νέα τοιχογραφία του Banksy εμφανίστηκε στην οδό Hornsey στο Finsbury Park, στο βόρειο Λονδίνο, το πρωί της Κυριακής και ο ίδιος ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε πως είναι δικό του έργο, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

 

Ένας ντόπιος, που ζει στο Finsbury Park, δήλωσε στο BBC πως οι κάτοικοι είναι «περήφανοι και χαρούμενοι» που επιλέχθηκε ο δρόμος τους. «Αισθάνομαι σαν ένα προσωπικό μήνυμα για εμάς τους κατοίκους, νιώθουμε τόσο περήφανοι», δήλωσε η Wanja Sellers, η οποία ζει μόλις λίγα σπίτια πιο κάτω από την τοιχογραφία.

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να δουν το έργο είναι ο James Peak, ο οποίος δημιούργησε τη σειρά του BBC Radio 4 The Banksy Story. «Στο μυαλό μου μοιάζει είναι απολύτως βέβαιο πως είναι δικό του έργο, αλλά όπως πάντα με τον Banksy – ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς, μέχρι να το επιβεβαιώσει ο ίδιος στον ιστότοπό του».

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», συμπληρώνει ο James Peak: «Η φύση παλεύει και είναι στο χέρι μας να τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ξανά». «Αν δούμε πολύ πίσω, στην αρχή της δουλειάς του, ο Banksy πάντα ψάχνει τι μπορεί να κάνει με την ελάχιστη προσπάθεια για να κάνει κάτι να φαίνεται πραγματικά ωραίο».

Επιχειρώντας να αναλύσει ακόμα περισσότερο το έργο, σχολιάζει: «Όταν κάνεις ένα βήμα πίσω, μοιάζει σαν το δέντρο να ζωντανεύει, αλλά με έναν αισθητά ψεύτικο και τεχνητό τρόπο. Είναι άνοιξη τώρα, και αυτό το δέντρο θα έπρεπε να γεμίσει φύλλα… Ο Banksy πιθανόν να πέρασε από εδώ και να σκέφτηκε πόσο άθλιο φαίνεται. Κι έτσι, την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, πήρε ακριβώς την ίδια απόχρωση πράσινου που χρησιμοποιείται για τις οδικές πινακίδες εδώ και χρησιμοποίησε έναν εύκαμπτο σωλήνα πίεσης ή έναν πυροσβεστήρα για να ψεκάσει τα φύλλα πίσω, στον μάλλον ερειπωμένο τοίχο».

Το ενδιαφέρον στοιχείο που κάνει τη διαφορά, πάντως, όπως επισημαίνουν οι παρατηρητές, είναι το ίδιο το δέντρο μπροστά στο έργο του Banksy. Χωρίς αυτό, δεν βγαίνει νόημα κι έτσι πιθανώς ο καλλιτέχνης να στέλνει με τον τρόπο αυτό ένα μήνυμα σε όσους κατά καιρούς επιχειρούν να κλέψουν τα εργα του.

Cover Photo: Instagram 

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;