Απόκριες 2024: Σήμερα η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα - Προετοιμασίες σε Ξάνθη και Ρέθυμνο
Απόκριες 2024: Κορυφώνονται οι εορτασμοί με τις καρναβαλικές παρελάσεις σε Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο - Τι ώρα θα γίνουν

Η καρναβαλική διάθεση έχει επιστρέψει τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα με περισσότερους από 60.000 καρναβαλιστές να έχουν παρουσιάσει το βράδυ του Σαββάτου (16/3) ένα φαντασμαγορικό θέαμα στην ποδαράτη παρέλαση, που διήρκεσε για περισσότερες από πέντε ώρες. Οι εορτασμοί για τις Απόκριες 2024 θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή (17/3).

Στην κορυφή της παρέλασης του καρναβαλιού Πατρών βρισκόταν η μπάντα του δήμου που έπαιζζε αποκριάτικους σκοπούς, ενώ τα φωταγωγημένα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων μαγνήτισαν τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, δίνοντας εορταστική ατμόσφαιρα στη νύχτα.

Απόκριες 2024

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σήμερα, Κυριακή 17 Μαρτίου, και σε αυτήν θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μαζί με την «Βασίλισσα» του καρναβαλιού, καθώς και τα άρματα που κατασκευάστηκαν και φιλοτεχνήθηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρματα, «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με την «Βασίλισσα» του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Απόκριες 2024

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που θα συνοδεύονται από δικά τους καρναβαλικά άρματα ή τις μεγάλες τροχήλατες κατασκευές.

Στο τέλος θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να κρατούν ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια.

Απόκριες 2024

Μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού για τις Απόκριες 2024, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι. Το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Απόκριες 2024: Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με χρώματα, μουσική και γλέντι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xanthi Carnival (Official) (@xanthi_carnival)

Την Κυριακή (17/03), στη 1:30 το μεσημέρι, θα γίνει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, στην Πλατεία Δημοκρατίας, για τις Απόκριες 2024. Σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές διασκεδάζουν, χορεύοντας, με το κέφι να ξεχειλίζει σε ολόκληρη την πόλη.

Η παρέλαση καταλήγει στο μεγάλο πάρκο του γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης, όπου συνεχίζεται το πάρτι των Συλλόγων. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xanthinea.gr, στις 19:00 ακολουθεί η τελετή λήξης του Καρναβαλιού της Ξάνθης με το γνωστό έθιμο, «το Κάψιμο του Τζάρου» το οποίο συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Απόκριες 2024: Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι – Μια παρέα στους δρόμους της πόλης

Συνολικά 27 ομάδες με τα πληρώματα τους, περίπου 10.000 καρναβαλιστές και με 23 περίτεχνα άρματα που φτιάχτηκαν με έμπνευση, μεράκι, χιούμορ και πολύ αγάπη, έρχονται να δικαιώσουν όσους επέλεξαν και φέτος το Ρέθυμνο για το τελευταίο τριήμερο για τις Απόκριες 2024.

Επισκέπτες και Ρεθεμνιώτες θα συναντήσουν φέτος και θα απολαύσουν τις ιδέες και τα μηνύματα των Καρναβαλικών ομάδων μέσα από τα θέματα που για μήνες ετοίμαζαν.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;