Αυστραλία: Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής έκανε πρότασή γάμου στον σύντροφό του στο γήπεδο
Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή της Adelaide United Τζος Καβάλο που έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του, Λέιτον Μορέλ με αυτόν τον τρόπο, στο Coopers Stadium

Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής στον κόσμο έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του στη μέση ενός γηπέδου στην Αυστραλία, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή της Adelaide United Τζος Καβάλο που έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του, Λέιτον Μορέλ με αυτόν τον τρόπο, στο Coopers Stadium, στην Αδελαΐδα στην Αυστραλία, καθώς όπως είπε «ένιωθα πως ήταν σωστό να μοιραστώ αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή με το γήπεδο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J O S H C A V A L L O (@joshua.cavallo)

Ο Καβάλο, που είναι Αυστραλός, έκανε come out το 2021 και τότε ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ευχαρίστησε την ομάδα του, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, για τη στήριξή της, αμέσως μετά τον αρραβώνα του με τον σύντροφό του, επισημαίνοντας πως η ομάδα έχει δημιουργήσει γι’ αυτόν ένα «ασφαλές περιβάλλον στο ποδόσφαιρο».

Ο Καβάλο δημοσίευσε φωτογραφίες από την πρόταση γάμου στο προφίλ του στο Instagram και έγραψε: «Σ’ ευχαριστώ Adelaide United που με βοήθησες να οργανώσω αυτή την έκπληξη. Η αμέριστη υποστήριξή σου σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. Μου παρέχεις έν ασφαλές περιβάλλον στο ποδόσφαιρο, ένα περιβάλλον που ποτέ δεν είχα ονειρευτεί ότι είναι πιθανό να γίνει και με ενθάρρυνες να ζω την κάθε μου μέρα, αυθεντικά. Μου φάνηκε σωστό να μοιραστώ αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή με το γήπεδο, εκεί που ξεκίνησαν όλα».

Ο Καβάλο, το 2021, είχε ανεβάσει ένα βίντεο στα social media, στο οποίο έλεγε πως είναι ομοφυλόφιλος και έτοιμος να μιλήσει για κάτι προσωπικό, με το οποίο επιτέλους αισθανόταν έτοιμος να μιλήσει. Η ανάρτησή του αυτή ενέπνευσε κατόπιν τον Τζέικ Ντάνιελς, παίκτη της Blackpool να κάνει το δικό του come out το 2022 και να γίνει ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Τσέχος μέσος Γιακούμπ Γιάνκτο, παίκτης της Κάλιαρι στην ιταλική Serie A έκανε επίσης come out.

Πηγή εικόνας: Instagram

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;