Θεσσαλονίκη - τρανσφοβική επίθεση: «Πάντα, ένα-δύο άτομα την ημέρα μου μιλάνε έτσι»
Το ένα από τα δύο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της τρανσφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψε τη στιγμή του λιντσαρίσματος, αλλά και την επόμενη ημέρα.

Ο ψυχίατρος δρ Δημήτρης Παπαδημητριάδης επικοινώνησε με το ένα από τα δύο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της τρανσφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο περιέγραψε αναλυτικά τη στιγμή του λιντσαρίσματος, αλλά και την επόμενη ημέρα.

Όπως εξήγησε στο βίντεο που δημοσίευσε στα social media του ο ψυχίατρος, το Άρι έχει συνηθίσει αυτό τον ρατσισμό στην καθημερινή του ρουτίνα, αλλά πρώτη φορά ήταν τόσο μαζικό. Εξηγεί ότι πέρα από τους αστυνομικούς στην ασφάλεια, οι αστυνομικοί στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης δεν τους προστάτευσαν καθόλου, ενώ καταλήγει πως όλα έχουν να κάνουν με την οικογένεια και το σχολείο.

Για το αν τρόμαξε, το Άρι απάντησε πως «δεν με πολυσυγκίνησε. Τα έχω ξαναζήσει από πολύ μικρή αυτά. Απλά δεν το έχω ξαναβιώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ήταν όλη η πλατεία εναντίον μου. Ήταν μεγάλος ο ρατσισμός. Παρόλα αυτά μπορώ να σου πω για το φύλο μου, γιατί όπως πέρναγα μου σφύριζαν και μου είπαν “τι άντρας είσαι εσύ” και απαντάω “δεν είμαι καν άντρας”».

 

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι οι αστυνομικοί στην ασφάλεια τους φέρθηκαν με πολύ σωστό τρόπο, αλλά «οι αστυνομικοί που ήρθαν και μας πήραν ήταν… μη μιλήσω. Επιτέθηκαν σε εμάς, μετά σε μία τύπισσα που μας υπερασπίστηκε. Δεν έκαναν καμία προσαγωγή όταν τους επιτίθεντο. Μετά έγιναν 25 προσαγωγές».

«Ένα μικρό παιδί, ηλικίας 15 ετών, με χτύπησε, έχω ακόμα σημάδια στο σώμα μου. Ήταν πολλές παρέες μαζί. Δεν φοβήθηκα, η φίλη μου φοβήθηκε. Εγώ το ζω από μικρό» συμπλήρωσε.

«Πάντα, ένα-δύο άτομα την ημέρα μου μιλάνε έτσι. Δεν με αγγίζει καθόλου. Απλά δεν μπορώ να κάθομαι να το δεχτώ. Ρίχνω και ένα βλέμμα απογοήτευσης σε φάση “θες να με μειώσεις;”» αναρωτιέται.

«Να μην εξωτερικεύουμε τον θυμό μας, τα κόμπλεξ μας» απαντά στην ερώτηση πώς πιστεύει ότι θα αλλάξει όλο αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;