Άγρια επίθεση σε τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη - Συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος
Αποτρόπαια επίθεση από μεγάλη ομάδα νεαρών σε τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου (9/3) - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Aποτροπιασμό προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (9/3)  από ομάδα νεαρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δύο τρανς άτομα.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 24 προσαγωγές. Από αυτές οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι 11 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, με τον νεότερο να είναι 14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ, στα δικαστήρια μεταφέρθηκαν οι 21 συλληφθέντες, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο δημοσιότητα το ThessToday δείχνουν ομάδα εκατοντάδων ατόμων να επιτίθενται στους δύο νεαρούς στην πλατεία Αριστοτέλους. Η μεγάλη ομάδα των νεαρών εκτοξεύει προς το μέρος τους αντικείμενα, μπουκάλια και πέτρες. Μάλιστα, φαίνεται οι δράστες να κυνηγούν τα δύο θύματα, ενώ παράλληλα έβριζαν, έφτυναν και εκάναν χειρονομίες προς το μέρος τους.

Αυτόπτης μάρτυρας της άγριας επίθεσης στα δύο τρανς άτομα μίλησε στο ThessToday και περιγράφει για το περιστατικό:

«Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς. Αν δεν τους φυγάδευαμε τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής. Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία»

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Επίθεση σε τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι» – Οι δηλώσεις ενός από τα θύματα

Ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης μίλησε στο ANTIVIRUS και θέλησε να γνωστοποιήσει τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε το άτομο, περπατούσαν στην Αριστοτέλους προς την παραλιακή θέλοντας να πάρουν το αστικό λεωφορείο. Εκείνη τη στιγμή κάποιοι άγνωστοι άτομα άρχισαν την παρενόχληση, χρησιμοποιώντας ομοτρανσφοβικές εκφράσεις.

Το θύμα αναφέρει:

«Ένας μάλιστα απ΄ αυτούς με τράβηξε και με έφτυσε»

Αντιδρώντας το ένα από τα θύματα του πέταξε το παγωτό που κρατούσε στο χέρι. Στη συνέχεια, άρχισαν να μαζεύονται και άλλοι άγνωστοι στην πλατεία κινούμενοι απειλητικά προς το μέρος τους. Όπως είπε στη συνέχεια:

«Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν.

Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά»

Τα δύο θύματα της άγριας επίθεσης βρέθηκαν τελικά σε ένα μαγαζί για να ξεφύγουν από το πλήθος. Παρέμειναν εκεί περίπου για 30 λεπτά. Μάλιστα, όταν κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού βγήκαν έξω προσπαθώντας να διώξουν το πλήθος δέχθηκαν και αυτοί κακοποιητικά σχόλια. Στην συνέχεια έφτασε στο σημείο η αστυνομία. Το θύμα τόνισε:

«Ακόμη και τότε, το πλήθος που ήταν μαζεμένο, συνέχιζε την προκλητική συμπεριφορά»

Στη συνέχεια, μπήκε στο περιπολικό για να πάει προς το αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει για την επίθεση και τους φώναξε:

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι!»

Το θύμα, που είναι 20 χρόνων, ανέφερε ότι πριν λίγο καιρό είχε βιώσει ένα αντίστοιχο περιστατικό στην Κατερίνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanasis McMorait (@mcmorait)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτρόπαια επίθεση σε τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση για την επίθεση σε δύο τρανς άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

«Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων.

Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά”.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ’ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;