NBA: Σενάρια για ευρωπαϊκή λίγκα σε συνεργασία με τη FIBA
Τον περασμένο μήνα, το NBA προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Raine, προκειμένου να αξιολογήσει τις ευκαιρίες του ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Το μπασκετικό τοπίο της Ευρώπης εξερευνά το NBA, μελετώντας τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας λίγκας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Sportico, έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις για την παρουσία του κορυφαίου πρωταθλήματος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, σε συνεργασία με τη FIBA, η οποία έχει μακρά σχέση με το NBA και στο κεντρικό της συμβούλιο βρίσκεται ο αναπληρωτής επίτροπος του NBA, Μαρκ Τέιτουμ.

Αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά τώρα για πρώτη φορά, το NBA εξετάζει μια ποικιλία πιο φιλόδοξων επιλογών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανησυχία στη Euro League.

Ένα από αυτά θα περιελάμβανε ένα νέο αυτόνομο πρωτάθλημα Ευρώπης του NBA, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο σκέψης της λίγκας.

Τον περασμένο μήνα, το NBA προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Raine, προκειμένου να αξιολογήσει τις ευκαιρίες του ΝΒΑ στην Ευρώπη. Ωστόσο τόσο το NBA, όσο και ο όμιλος Raine Group αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν ένα πρωτάθλημα που θα λειτουργεί από το ΝΒΑ και τη FIBA, με βάση τα όσα έχει κάνει το ΝΒΑ στην Αφρική με το Basketball Africa League (BAL), το οποίο ξεκίνησε το 2021 και ξεκίνησε την τέταρτη σεζόν του αυτό το Σαββατοκύριακο.

Επισημαίνεται πως το NBA εκτιμά ότι το οικοσύστημα του μπάσκετ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αξίζει έως και 3 δισ. δολάρια ετησίως, με βάση τις προβλέψεις του Raine Group.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;