Δέκα σειρές για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024 και εμείς προτείνουμε μερικές σειρές που θα σε εμπνεύσουν!

Σήμερα, 8 Μαρτίου 2024 είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024. H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ με διττό στόχο. Αφενός σκοπός της ημέρας ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν τις γυναίκες και αφετέρου ήταν η προώθηση των δικαιωμάτων τους.

Ωστόσο, η ιστορία της συγκεκριμένης ημέρας μας πηγαίνει αρκετά πίσω στον χρόνο. Ειδικότερα, εντοπίζεται πίσω στο 1909, όταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Η.Π.Α. γιόρτασε ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας την 8η Μαρτίου σε ανάμνηση μίας διαμαρτυρίας 15.000 εργατριών κλωστοϋφαντουργίας, Η διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1908 με τις εργάτριες να ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, όπως λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερο μισθό και το -φλέγον για την εποχή αίτημα- δικαίωμα ψήφου.

Έκτοτε και με το πέρας του χρόνου η συγκεκριμένη ημέρα σταδιακά διεθνοποιήθηκε παίρνοντας τη σημερινή της διάσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lovely Jingle (@lovely_jingle)

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας λοιπόν ακολουθούν μερικές σειρές που έχουν στο επίκεντρό τους δυναμικές γυναίκες, οι οποίες κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που μπήκαν στις ζωές τους βγαίνοντας πιο δυνατές.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε μερικές σειρές που αναδεικνόυν το δυναμισμό και την υπόσταση της γυναικείας φ΄θσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

1. Girlboss

Υπόθεση:  Η σειρά είναι ελαφρώς βασισμένη στη ζωή της αυτοδημιούργητης business woman, Sophia Amarusso. Η επαναστάτρια και απένταρη, Sophia, δημιουργεί από το πουθενά μία online επιχείρηση και μαθαίνει πώς να είναι το αφεντικό.

2. The Bold Type

Υπόθεση:  Εμπνευσμένη από την πραγματική ζωή της πρώην διευθύντριας του Cosmopolitan, Joanne Coles, το The Bold Type επικεντρώνεται στη ζωή τριών γυναικών, της Τζέιν, της Κατ και της Σάτον, οι οποίες εργάζονται με πρωτοφανές πάθος για το δημοφιλές περιοδικό Scarlet.

3. Ginny & Georgia

Υπόθεση: Η ανέμελη Georgia και τα δύο της παιδιά, η Ginny και ο Austin, μετακομίζουν βόρεια για να κάνουν μία νέα αρχή, αλλά ανακαλύπτουν ότι το «ταξίδι» τους έχει πολλές λακκούβες.

4. The Unbreakable Kimmy Schmidt

Υπόθεση: Μία γυναίκα, η Kimmy, γλιτώνει από τα δίχτυα μίας αίρεσης και μετά από χρόνια απομόνωσης σε ένα υπόγειο μαζί με λίγες ακόμη κοπέλες, καλείται να αρχίσει ξανά από το μηδέν και να επιβιώσει στη Νέα Υόρκη και σε ένα κόσμο που μέχρι πρότινος πίστευε ότι δεν υπάρχει πια.

5. Gilmore Girls

Υπόθεση:  Η πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά περιγράφει την ζωή της Lorelai Victoria Gilmore που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της Rory Gilmore στην φανταστική μικρή πόλη Star Hollow στην πολιτεία Connecticut των Η.Π.Α., περίπου 30 λεπτά μακριά από το Χάρντφορντ της ίδιας πολιτείας.

6. The Chair

Υπόθεση:  Η σειρά «The Chair» έχει κεντρική ηρωίδα τη δρα Τζι-Γουν Κιμ που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο νέο της ρόλο ως πρόεδρου του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας στο ξακουστό Πανεπιστήμιο του Πέμπροουκ. Η Τζι-Γουν έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες δυσκολίες ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος και ως ένα από τα λίγα μέλη του προσωπικού μη ευρωπαϊκής καταγωγής.

7. Οικιακή Βοηθός

Υπόθεση: Μια σειρά που βασίζεται σε μπεστ σέλερ των New York Times για την απίθανη ιστορία μιας γυναίκας που δουλεύει σκληρά, βγάζει πολύ λίγα χρήματα και προσπαθεί να επιβιώσει μαζί με το παιδί της.

8. Unorthodox

Υπόθεση: Μια Χασιδική Εβραία από το Μπρούκλιν πηγαίνει στο Βερολίνο, για να ξεφύγει από έναν γάμο από προξενιό, και μπαίνει σε μια παρέα μουσικών, ώσπου το παρελθόν ξαναχτυπά.

9. Αυτοδημιούργητη: Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ

Υπόθεση: Μια Αφροαμερικανίδα πλύστρα δημιουργεί μια αυτοκρατορία προϊόντων ομορφιάς και γίνεται η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

10. Griselda

Υπόθεση:  Το αφεντικό καταφθάνει. Σε αυτήν τη σειρά, η Σοφία Βεργκάρα, αντλώντας έμπνευση από την Γκριζέλντα Μπλάνκο, μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα που από την αφάνεια εξελίσσεται στη «Νονά» του υποκόσμου.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;