Μηνιγγίτιδα: Ιχνηλάτηση όλων των επαφών του 20χρονου φοιτητή στην Πάτρα
Ο φοιτητής, που κατάγεται από περιοχή της Λαμίας, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει ο 20χρονος φοιτητής, ο οποίος διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα. Ο φοιτητής, που κατάγεται από περιοχή της Λαμίας, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το ertnews.gr, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Πάτρα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ενώ έχουν ελεγχθεί και όλες οι επαφές του φοιτητή τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για 20 άτομα, που ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες».

Ο 20χρονος είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» από τους οι γονείς του όταν τον βρήκαν λιπόθυμο.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Πάτρας μαζί με άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, και είναι το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που καταγράφηκε πρόσφατα μεταξύ φοιτητών.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;