Μη κρατικά ΑΕΙ: Απορρίφθηκε το αίτημα αντισυνταγματικότητας της αντιπολίτευσης
«Μόνο εμείς και η Κούβα απαγορεύουμε την ίδρυση κρατικών πανεπιστημίων».

Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Επίσης, νωρίτερα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Πιερρακάκης: Μόνο εμείς και η Κούβα…

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Περρακάκης στην τοποθέτησή του ενώπιον της Βουλής σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μόνο εμείς και η Κούβα απαγορεύουμε την ίδρυση κρατικών πανεπιστημίων».

«Διαλέγουμε να εμπιστευτούμε τις γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Σωκράτη Φάμελλο σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο αριθμός των μεταπτυχιακών με δίδακτρα, καθώς και ότι υπήρξε μαχαίρι σε κρατικές επιχορηγήσεις

Αναφερόμενος στην παρουσία των ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα τόνισε ότι με το νομοσχέδιο υπάρχει μέριμνα για την μη κερδοσκοπικότητα καθώς σε διαφορετική περίπτωση η άδεια αφαιρείται.

Μη κρατικά ΑΕΙ: «Δώρο» στην κυβέρνηση

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για αμήχανη απάντηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας» επισήμανε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι «ακόμα και αν όλα τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης» και διερωτήθηκε: «Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές;».

Την πρόταση της Νέας Αριστεράς σχολίασαν και πηγές της Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο ότι δεν προτίθεται να κάνουν τέτοιο «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρώσει τις δυνάμεις του.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
6'
22 - 36
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
5'
31 - 23
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;