Μη κρατικά ΑΕΙ: Ξεκινάει σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε θα ψηφιστεί
Μη κρατικά ΑΕΙ: Σήμερα το πρωί ξεκινάει η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής - Το χρονοδιάγραμμα

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα γίνει σήμερα Τρίτη 27/2, την Πέμπτη 29/2, την Παρασκευή 1/3 και την μεθεπόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου. Θα μεταδοθεί Live/Βουλή στις 10 π.μ.

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Το χρονοδιάγραμμα

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη (29/2) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα κληθούν να τοποθετηθούν επί των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, όπως Συνόδου Πρυτάνεων, Ομοσπονδιών κλπ

Την Παρασκευή (1/3) θα συνεχιστεί η συζήτηση με την τοποθέτηση των Βουλευτών και την μεθεπόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των τετραήμερων εργασιών στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Την Πέμπτη 7 Μαρτίου η συζήτηση θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Εισηγητής εκ μέρος της ΝΔ επί του πολυνομοσχεδίου θα είναι ο Λευτέρης Κτιστάκης και από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) ο Βουλευτής Διονύσιος Καλαματιανός.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο

Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα εναντιώνεται στο νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ. Μέσα από ανακοίνωση αναφέρεται πως:

«Λέμε ΟΧΙ στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είμαστε ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Καταγγέλλουμε την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του πανεπιστημίου και το αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τους προηγούμενους νόμους και θα ενταθεί με το τωρινό νομοσχέδιο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Διεκδικούμε ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο»

Δώδεκα Σύλλογοι ΔΕΠ από όλη τη χώρα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (26/2), διατρανώνοντας την απόρριψή τους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν οι εξής Σύλλογοι: Σύλλογος Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού Παντείου, Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών, Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ενιαίος Σύλλογος ΔΕΠ ΑΠΘ, Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, Σύλλογος ΔΕΠ Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Σύλλογος ΔΕΠ Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;