Ζώδια: Πανσέληνος στην Παρθένο στις 24 Φεβρουαρίου - Αναλύοντας τις συγκινήσεις μας
Τι θα φέρει η Πανσέληνος στην Παρθένο στις 24 Φεβρουαρίου;

Ζώδια: Πανσέληνος στην Παρθένο στις 24 Φεβρουαρίου – Αναλύοντας τις συγκινήσεις μας 

Από την Λίλιαν Σίμου – astrolife.gr

Οι φάσεις της Σελήνης πάντα μας γοητεύουν και αλλάζουν τις διαθέσεις και τις συγκινήσεις μας. Μεταξύ αυτών, η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος είναι οι βασικότερες.

Μία ακόμη Πανσέληνος, σχηματίζεται στον ουρανό το μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου, στην 5η μοίρα 23΄της Παρθένου. Με τον Ήλιο στους Ιχθύες, το ολόγιομο φεγγάρι φέρνει την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε τα όνειρά μας και να ξεκαθαρίσουμε ποια από αυτά είναι υλοποιήσιμα.

Έμφαση στο ζώδιο των Ιχθύων, απέναντι από το φεγγάρι, με τον Ήλιο, τον Ποσειδώνα, τον Ερμή και τον Κρόνο.

Συνδυασμός που στηρίζεται από τον Δία στον Ταύρο, σε θετικές γωνίες προς τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Σε ένα θολό περιβάλλον της Πανσελήνου, αφήνει το άρωμα της απογοήτευσης, της διογκωμένης πικρίας, της παραποιημένης πραγματικότητας. Ωστόσο, βοηθά η θετική σύνδεση με την Πανσέληνο, να τεθεί η αναλυτική σκέψη σε εγρήγορση.

Ο Ωροσκόπος είναι στον Καρκίνο και το Μεσουράνημα στον Κριό. Παρορμητικές οι επιλογές που πρέπει να γίνουν. Το συγκινησιακό σε φόρτιση και σε έξαρση αυτές τις μέρες.

Το μήνυμα της συνόδου της Αφροδίτης με τον Άρη στον Υδροχόο, σε τετράγωνο προς τον Δία στον Ταύρο αναφέρθηκε διεξοδικά στο άρθρο «Άρης και Αφροδίτη σε ουράνιες συναισθηματικές προκλήσεις». Συνυπάρχει με την Πανσέληνο και προσθέτει μία πινελιά αλληλεγγύης και επαναστατικής διάθεσης. Έλξη και απώθηση σε ένα κρεσέντο συναισθημάτων.

Η σύνοδος αυτή επιφέρει απρόβλεπτες συναισθηματικές εμπειρίες, εξάρσεις και εντάσεις, δυνατή έλξη και απώθηση, δίλημμα απέναντι στην ελευθερία και την χαρά του κεραυνοβόλου έρωτα για κάποιον σύντροφο ή κάποιο ιδανικό. Το τέλος της πλήξης, είναι ουσιαστικό για μας. Η ρουτίνα και η άσκοπες αναζητήσεις, δεν μας εκφράζουν.

Συναισθήματα παναθρώπινα και συλλογικότητες μπορούν να αναπτυχθούν.

Αντισυμβατικές αισθηματικές καταστάσεις, μας κρατούν σε εγρήγορση. Η επιθυμία για επαναστατικές, καινοτόμες, πρωτοπόρες αλλαγές, είναι έντονη και θέλουμε να κερδίσουμε το “διαφορετικό”, το “αλλιώτικο”, το “ξένο” προς την νοοτροπία μας.

Πολύ σημαντική πινελιά είναι η συμπόρευση του Χείρωνα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης. Ήδη στο άρθρο μου «Χείρωνας και Βόρειος Δεσμός, μία καρμική διαδρομή ως τέλος της Άνοιξης», περιέγραψα την καρμική εξέλιξη μέσω αυτής, ως τα τέλη της Άνοιξης. Ξεκινά όμως την ακριβή της πορεία αυτή την εποχή. Συμπλέει με την Πανσέληνο στη Παρθένο.

Στον καθένα, ανάλογα με το πού αγγίζει και τι αγγίζει στην προσωπική μας ζωή, η εσωτερική φωνή που μας καλεί προς ένα από τα μονοπάτια που χαράζει ο Χείρωνας, συχνά του δάσκαλου ή του θεραπευτή.

Τα άτομα που θα μας περιβάλλουν και μας επηρεάζουν, ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, ενσαρκώνουν εικόνες του μύθου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό το διάστημα η ζωή μας εμποτίζεται από τα στοιχεία του αποσυμβολισμού του μύθου και σημαδεύεται. Μπορεί να αποτελούμε κάποιο από τα πρόσωπα του μύθου, δηλαδή να ανήκουμε στην κατηγορία του δάσκαλου, του σοφού, του θεραπευτή, του γνώστη, του θύματος, του θύτη, του αφοσιωμένου, του πληγωμένου, του μαθητή, του μουσικού.

Αν και το άρθρο περιορίζεται στο θέμα της Πανσελήνου, φωτίζεται αυτή η συμπόρευση του Βόρειου Δεσμού με τον Χείρωνα, που θα έχει διάρκεια πολλών μηνών.

Η Πανσέληνος μεταφέρει επίσης τα δικά της σημαντικά μηνύματα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνοψίζοντας στα εξής:

  • Την ιδεαλιστική πλευρά της Αγάπης
  • Την Αγάπη ως Θεία έμπνευση και πνευματική ανύψωση
  • Την συμπόνια, την φιλευσπλαχνία, την ανιδιοτελή προσφορά
  • Την δημιουργική έφεση
  • Την υλοποίηση ενός οραματισμού.
  • Την ενασχόληση με την Τέχνη
  • Την αναζήτηση ενός νέου αλλά ρεαλιστικού, οραματισμού.
  • Την θεραπευτική δύναμη της αγάπης σε τραυματικές εμπειρίες.
  • Τη μετουσίωση του τραύματος σε ένα δημιουργικό έργο.
  • Την ανάλυση και συνειδητοποίηση λεπτομερειών, ενοχών, τύψεων που εμποδίζουν τη χαρά στη ζωή μας.

Προσοχή θα χρειαστεί στην αποδόμηση του ψεύδους, κάτι αρκετά δύσκολο, καθώς μας προβάλουν διαρκώς πολλές και ασαφείς ή καλά σχεδιασμένες ψευδείς εικόνες, ειδήσεις, σενάρια που θεωρούμε «αληθινά».

Η αναζήτηση του ονείρου οδηγεί σε επιλογές που θα διορθώσουν λάθη, παραπλάνηση, εξιδανίκευση, αυταπάτες. Χρειάζεται να παραμείνουμε ευαίσθητοι, αλλά όχι ευάλωτοι. Προσγειωμένοι και όχι ενοχικοί.

Οι ευνοϊκοί συνδυασμοί με τη Πανσέληνο, από τον Δία και τον αστεροειδή Δήμητρα, προσθέτουν την νότα τους. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προοπτικές, αν και εφ’ όσον επιδιώξουμε να σταθούμε στην λεπτομέρεια και επεξεργαστούμε τα σημαντικά σχέδια με μεθοδικό και αναλυτικό τρόπο

Βιολογικά, θα ήταν καλό να αποφύγουμε τις φοβίες, κυρίως των μικροβίων, αλλά και την διατροφή που δεν περιέχει υγιεινά συστατικά.

Ψυχολογικά, θα χρειαστεί να απομακρύνουμε σκέψεις που ανακυκλώνουν υποθέσεις τελειωμένες, πεπερασμένες, ανούσιες… Όπως και την εμμονή σε τραυματικές εμπειρίες που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι, πέραν του να διατηρούν ένα κλίμα απαισιοδοξίας και πικρίας στη ζωή μας.

Στην κοινωνική μας ζωή, θα ήταν καλό να είμαστε συνετοί και εκλογικευμένοι καθώς, η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, πολιτών και ανθρώπων υπόκειται σε επιρροή από κέντρα εξουσίας.

Ας κρίνουμε με μεθοδική ανάλυση και συνειρμούς αποδείξεων ό,τι μεταδίδεται να αποφευχθεί η παραποίηση των γεγονότων, η πλάνη, η ουτοπία, και να είναι αποφασισμένοι για δραστικές αλλαγές σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων της χώρας μας. Περισσότερα όμως, σε ειδικό άρθρο σύντομα.

Στο ζώδιο της Παρθένου το φως του φεγγαριού, μας πληροφορεί πως είναι καλό να στραφούμε με τα μάτια της ψυχής και να αναλύσουμε βαθιά ό,τι μας συγκινεί ή μας απασχολεί.

Σταχυολογώντας προβλήματα και λεπτομέρειες, θέματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε υπάρξει υπερβολικοί, χάνοντας την ουσία της ύπαρξης. ‘Εχουμε υπερ-αναλύσει και έχουμε κουραστεί ψυχικά.

Ο χώρος της ψυχής μοιάζει με ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχουν αρκετά άχρηστα έπιπλα και αισθανόμαστε ασφυξία. Ήρθε η στιγμή, να αδειάσουμε τα περιττά, να επιλέξουμε τα ουσιαστικά και να γίνουμε πιο λιτοί…

Καθώς τα χρόνια της σχετικής άνεσης και κατανάλωσης παρήλθαν η Πανσέληνος αυτή μας καθοδηγεί πως την λεπτομέρεια και τις επιλογές ουσίας.

Ίσως τα δώρα της ζωής αυτή τη στιγμή είναι λίγα, απλά και απλοϊκά… ωστόσο, είναι αυτά που κρίνονται απαραίτητα προφανώς για να έχουμε μία νέα υγιή βάση, και να προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής.

Ας κοιτάξουμε γύρω μας… ένα χέρι αγάπης, ένα τρυφερό χαμόγελο, ένα άγγιγμα, ένα ανθισμένο δέντρο, ένα κατοικίδιο, μία ηλιαχτίδα… Είναι δώρα που παρέχονται και δεν τα έχουμε προσέξει ιδιαίτερα… Ένας καλός φίλος, ένα ζεστό φιλί αγάπης, αξίζουν περισσότερο από πολλές ανέφικτες προοπτικές, ουτοπικές προσδοκίες, που τελικά έγιναν τροχοπέδη μας.

Η Πανσέληνος αυτή διδάσκει υπομονή, προκειμένου να επικεντρωθούμε στις αξίες που μας δίνουν φως και αντοχές για ένα καλύτερο “αύριο”…

Κριός

Προσεκτική εργασία και επιμέλεια θα χρειαστείτε, εξετάζοντας λεπτομέρειες στα θέματα των υποχρεώσεων. Η εργασία σας μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες, αν ταξινομήσετε σωστά τον χρόνο και τις υποχρεώσεις. Οι δεσμεύσεις, ας είναι περιορισμένες και ας αναλάβετε το βάρος των ευθυνών που σας αναλογούν.

Με προσεκτικά βήματα, θα πάτε καλά. Συντονιστείτε με τα συμφέροντά σας και μην είστε σπάταλοι ή υπερβολικά γενναιόδωροι.

Φροντίστε την διατροφή και την υγεία σας, με ένα πιο υγιεινό τρόπο και φυσική άσκηση. Ο καθαρός αέρας θα σας προσφέρει ευεξία. Αν έχετε συνήθειες, όπως το τσιγάρο ή την κακή διατροφή, ας τις περιορίσετε ή αποφασίστε να ξεκινήσετε δίαιτα.

Χαρείτε την ερωτική ή σας ζωή ή τις συντροφιές σας, διασκεδάστε λίγο ανέμελα, στις δυνατότητες που υπάρχουν. Η χαρά και το κέφι σας βοηθούν να διατηρήσετε την σπίθα ζωής και να είστε δημιουργικοί.

Θα πάρετε πρωτοβουλίες και θα ακολουθήσετε ένα ενδιαφέρον που σας συναρπάζει. Μην ξεχνάτε, η Άνοιξη, είναι η εποχή σας!

Ταύρος

Ευνοϊκή η Πανσέληνος του μήνα προς το ζώδιό σας, κυρίως αν έχετε γεννηθεί στον πρώτο δεκανό ή δεκαήμερο ή έχετε πλανήτες εκεί. Καθώς ενδιαφέρεστε για τα οφέλη και την χαρά της ζωής αυτή την εποχή, διασκεδάστε με τον τρόπο που εσείς αισθάνεστε καλά, απλά, λιτά πιθανώς, αλλά με διάθεση να ζήσετε και να χαρείτε κάθε λεπτομέρεια που δίνει ένα νέο τόνο στην καθημερινότητά σας.

Ασχοληθείτε με λεπτομέρειες που σας κουράζουν σε άλλες περιόδους, αλλά και εξηγήστε στο παιδί σας ή στο ταίρι σας, πώς κάποιες λεπτομέρειες προσφέρουν ουσία και ευχαρίστηση. Ξεκινήστε εστιάζοντας στην ουσία και βλέποντας από μία καλύτερη οπτική τη σχέση σας!

Οι υπερβολές του χθες, απομακρύνονται πλέον.

Δώστε ένα τόνο ομορφιάς στον καθημερινό σας χώρο, ακόμη κι αν είναι χώρος δουλειάς. Θα αισθανθείτε καλύτερα. Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση και θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν ευκαιρίες για θαυμαστές ή και κάποια πρακτικά οφέλη μετά από την δική σας αλλαγή.

Δίδυμοι

Τα θετικά με την Πανσέληνο στην Παρθένο που προκαλεί άγχος, είναι να σκεφθείτε λίγο καλύτερα πως όλα ελέγχονται από την δύναμη του νου. Επομένως, καλείστε να επικρατήσετε με την λογική. Καθώς ο κυβερνήτης σας, Ερμής , είναι κυβερνήτης και της Πανσελήνου και βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, προσδίδοντας ρομαντική διάθεση, ίσως η αίσθηση είναι λίγο ασαφής.

Υπάρχει όμως απελευθέρωση από την Αφροδίτη και τον Άρη στον Υδροχόο, που σας ευνοούν.

Η ευγένεια και ο σωστός διάλογος, πρέπει να γίνουν η δύναμή σας, να αναλύετε και να αναπτύσσετε τις θέσεις σας, με ευελιξία και επιχειρήματα που καλύπτουν αυτά των άλλων. Με το ταίρι σας, η ισορροπία της σχέσης, απαιτεί γλυκύτητα και ευγένεια.

Σε διαπραγματεύσεις, διατηρείτε την ποιότητα του στόχου και μην κάνετε…εκπτώσεις! Αντίθετα, αν έχετε συχνές εξόδους, θα δεχθείτε τον θαυμασμό, ή θα βρείτε ένα άτομο που θα σας ενδιαφέρει πολύ.

Η περίοδος αυτή προκαλεί και ένταση, κατά συνέπεια μία κόπωση. Μπορεί μάλιστα, να έχετε αντιδράσεις με τους οικείους σας, ή να δεχθείτε σχόλια από την οικογένεια για την στάση και τις επιλογές σας.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
ΤΕΛ
98 - 102
Ρεάλ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;