Γιαννακοπούλου: «Δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, εξέφρασε την αντίθεσή της στη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για το νομοσχέδιο σχετικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Τη διαφωνία της με τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, εξέφρασε η βουλευτής του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου. Η ίδια σημείωσε ότι πρόκειται για «θέμα συνείδησης» για την ίδια και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει» το νομοσχέδιο.

Η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε στα «Παραπολιτικά»:

«Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω»

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε, ωστόσο, διευκρινίσεις σχετικά με το εάν η ίδια και οι άλλο συνάδελφοί της έχουν ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Να υπενθυμίσουμε, πως μιλώντας στο Mega, ο κ. Ανδρουλάκης είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, αναφέροντας τα εξής:

«Δεν θα ψηφίσουμε τον νόμο, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό και εντέλει και το δημόσιο πανεπιστήμιο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:

«Πρέπει να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Παράλληλα, να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Εμείς λέμε Ενιαία Αρχή Αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό»

Όσον αφορά τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός δήλωσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος και γιατί δεν θα ψηφίσει τα άρθρα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι δεν έχουν διαβάσει τον Νόμο γιατί χρησιμοποίησαν ένα επιχείρημα ως λόγο καταψήφισης που είναι ο πυρήνας του Νόμου»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1