Μη Κρατικά ΑΕΙ: Πότε ξεκινάει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή
Σήμερα θα κατατεθεί το το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου για μη κρατικά πανεπιστήμια στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κατατίθεται σήμερα Παρασκευή (23/2) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Το τελικό κείμενο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη 08 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εισηγητής της νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης.

Το κείμενο του νομοσχεδίου έχει υποστεί αλλαγές μετά την δεκαήμερη δημόσια διαβούλευση, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν 1506 σχόλια, πολλά από τα οποία κρίθηκε ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το τελικό κείμενο να έχει υποστεί αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο και να έχει περισσότερα από 205 άρθρα.

Παράλληλα, οι φοιτητές κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους και τίθενται κατά του νομοσχεδίου. Έτσι, μετά τη χθεσινή πορεία των φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας ενάντια στα μη κρατικά ΑΕΙ, πραγματοποιήθηκε συντονισμός των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων, όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η συμμετοχή των φοιτητών στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη.

Ακόμη, αποφασίστηκε νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη εβδομάδα, Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την μέρα ψήφισης και πανελλαδικό συντονισμό φοιτητικών συλλόγων, ενώ Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και  την Πέμπτη 29 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια.

Διαβάστε ακόμη:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή εικόνας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;