Παρθένο σαλάχι έμεινε έγκυος - Στο ενυδρείο ζει μονάχα με θηλυκά
Η μυστηριώδης εγκυμοσύνη έχει γίνει αντικείμενο ευρείας γοητείας, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς πέτυχε η εγκυμοσύνη «θαύμα».

Μυστήριο έχει αποτελέσει σε ένα ενυδρείο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ η εγκυμοσύνη ενός παρθένου σαλαχιού, το οποίο βρίσκεται σε δεξαμενή που δεν έχει κανένα αρσενικό.

Η μυστηριώδης εγκυμοσύνη έχει γίνει αντικείμενο ευρείας γοητείας, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς πέτυχε η εγκυμοσύνη «θαύμα».

Σύμφωνα με την Independent, το σαλάχι ονομάζεται Σάρλοτ και το προσωπικό του ενυδρείου πιστεύει ότι η φαινομενικά άψογη σύλληψη της είναι το αποτέλεσμα της παρθενογένεσης, μιας σπάνιας μορφής ασεξουαλικής αναπαραγωγής που παρατηρείται σε ορισμένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, των πουλιών, των εντόμων και των αμφίβιων.

Η Σάρλοτ βρέθηκε με δαγκώματα καρχαρία, που είναι σημάδι ζευγαρώματος σε καρχαρίες, κάτι που οδήγησε αρχικά ορισμένους να υποθέσουν ότι ένας καρχαρίας ήταν ο πατέρας και ότι το μωρό της θα ήταν ένα υβρίδιο καρχαρία-σαλαχιού.

Ωστόσο, η Kady Lyons, μια ερευνήτρια στο Ενυδρείο της Τζόρτζια, είπε ότι αυτού του είδους η σύζευξη μεταξύ των ειδών δεν είναι βιολογικά δυνατή.

Ακόμα κι έτσι, η εγκυμοσύνη της δεν είναι λιγότερο αξιοσημείωτη, αφού η Σαρλότ είναι η μόνη γνωστή περίπτωση του είδους της που έμεινε έγκυος από παρθενογένεση και περιμένει τρία με τέσσερα μωρά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;