Πέντε θετικές σκέψεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2024
Μερικές σκέψεις που θα σε ενθαρρύνουν να ζήσεις πιο χαρούμενα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2024.

Σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα από το 1926, όταν και καθιερώθηκε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης καθιερώθηκε το 1926 σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ, ο οποίος γεννήθηκε την 22η Φεβρουαρίου 1857 στο Λονδίνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grupo Scout Alcazaba – WFIS (@gsalcazaba)

Ειδικότερα, το 1927 κορίτσια Πρόσκοποι και Οδηγοί, οι οποίες είχαν έρθει από όλο τον πλανήτη στις Η.Π.Α. για το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσκόπων συμφώνησαν μεταξύ άλλων ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μία ημέρας, κατά την οποία θα πρέπει να εκφράζουν ευγνωμοσύνη και να ευχαριστούν η μία την άλλη για το κίνημα του Προσκοπισμού. Τότε, όρισαν την 22η Φεβρουαρίου, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ο Προσκοπισμός ως κίνημα μεγάλωσε και επεκτάθηκε σε κάθε γωνιά της Γης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Good Lives | Mental Health (@goodlives.insta)

Τη συγκεκριμένη ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί συλλογίζονται για τις αξίες των οργανώσεών τους, αποστέλλουν τις ευχές σε όλους όσοι ανήκουν στη μεγάλη αυτή παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν προσκόπους και οδηγούς σε φτωχές χώρες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης, λοιπόν, αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Δεδομένης της δύσκολης και αγχωτικής πραγματικότητας, η οποία συχνά μας ωθεί σε αρνητικές σκέψεις, αποφασίσαμε να «πάμε κόντρα» σε αυτές.

Έτσι, σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2024 εμείς δίνουμε μερικές θετικές σκέψεις, που εκπέμπουν σίγουρα good vibes!

1. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να είμαστε συνεχώς στην «πρίζα». Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, συχνά οι υποχρεώσεις μας «πιέζουν» και τα άγχη… πληθαίνουν! Ουκ ολίγες φορές όμως στεναχωριόμαστε και αγχωνόμαστε για πράγματα που συμβαίνουν, αλλά δεν έχουμε τον έλεγχό τους.

Αν λοιπόν συμβεί κάτι μέσα στην ημέρα σου, το οποίο δεν μπορείς να ελέγξεις, καλό είναι να θυμάσαι ότι μπορείς να ελέγξεις μόνο την αντίδραση, τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου. Μην το αφήσεις να σε καταβάλει και αν είναι δυνατόν «διώξ’ το» εντελώς μέσα από το μυαλό σου.

2. Ουσιαστικά η αποτυχία δεν υπάρχει – είτε κερδίζεις είτε μαθαίνεις.

Στη ζωή μας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποτύχουμε πολλές φορές. Κάποιες αποτυχίες θα είναι πιο μεγάλες και κάποιες πιο μικρές -ίσως και ασήμαντες- αλλά το θέμα είναι ότι σίγουρα θα αποτύχουμε. Ίσως κόπηκες σε κάποιο μάθημα, ίσως δεν πήρες τη δουλειά που ήθελες, ίσως χώρισες με τη σχέση σου, ίσως και να συνέβη κάτι διαφορετικό που στο μυαλό σου προσμετράται ως αποτυχία.

Το μόνο σίγουρο είναι όμως πως ό,τι κι αν συμβεί, τίποτα δεν είναι ουσιαστικά μία αποτυχία, γιατί κάτι σου μαθαίνει, αρκεί να μπορείς να κατανοήσεις το «μάθημα». Ναι, αν το πάρεις κυριολεκτικά απέτυχες να κάνεις κάτι που ήθελες, αλλά αν το δεις από μία άλλη και αδιαμφισβήτητα πιο θετική οπτική γωνία κάτι έμαθες σε κάθε περίπτωση. Έτσι, την επόμενη φορά θα είσαι πιο προετοιμασμένος/-η και θα έχεις φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

3. Πάρε τον χρόνο σου.

Πολλές φορές θέλουμε κάτι και το θέλουμε τώρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλές φορές χρειάζεται λίγος ή και πολύς χρόνος, προκειμένου να συμβούν τα «μεγάλα» πράγματα που έχουμε βάλει ως στόχο. Επιπλέον, δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες. Αν μία ημέρα δεν είναι το ίδιο καλή με την προηγούμενη, τότε δώσε χρόνο στον εαυτό σου να «πάρει ανάσα» και να ανασυγκροτηθεί και όλα θα… γίνουν πιο όμορφα!

4. Μερικές φορές κάποια πράγματα τελειώνουν, για να αρχίσουν άλλα πιο όμορφα.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως το τέλος μια σχέσης, μια δουλειάς. μίας συγκεκριμένης περιόδου της ζωής σου όπως η φοιτητική ζωή ή οποιοδήποτε άλλο «τέλος», είναι ουσιαστικά μία νέα αρχή. Γιατί κάθε τέλος υπάρχει μόνο και μόνο για να αρχίσει κάτι νέο και εξίσου συναρπαστικό και όμορφο.

5. Κάθε ημέρα που ξυπνάς είναι ένα δώρο.

Κάθε ημέρα είναι ένα δώρο και μία ευκαιρία να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Άδραξέ την απαλαμβάνοντας τα καλά που έχει να σου προσφέρει στο έπακρον και αν μπορείς αγνόησε τα αρνητικά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1