Χατζηδάκης: «Στις 22 Μαρτίου αυξάνεται ο κατώτατος μισθός»
Απομακρύνεται το επίδομα Πάσχα

 

 

 

 

Στις 22 Μαρτίου θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, όπως ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν βλέπω κάτι στον ορίζοντα για επίδομα Πάσχα».

«Η πρώτη μας δουλειά δεν είναι να μοιράζουμε χρήματα που δεν έχουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. Συμπλήρωσε δεν ότι «δεν μπορώ να σάς πω πόσο, δεν είναι την αρμοδιότητάς μου».

«Εκείνο το οποίο γίνεται αυτή την ώρα είναι μία επίσημη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά ινστιτούτα. Θα ολοκληρωθεί αυτή, θα ακούσουμε τις απόψεις», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ναι, πράγματι έχει πάει ο κατώτατος μισθός από 650 στα 780 ευρώ, όταν το αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο, ο πρώτο αριθμός θα είναι “8”», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Επισήμανε δε ότι «είμασταν στη 18η θέση μέχρι την τελευταία αύξηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα είμαστε στη 12η, λαμβανομένης υπόψιν της αγοραστικής αξίας». «Έχει ανέβει και ο μέσος μισθός, τον πήραμε στα 1.046 ευρώ και τώρα είναι 1.258 ευρώ», ανέφερε επίσης.

 

 

 

 

Όσον αφορά τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανέφερε ότι «δεν ισχυριζόμαστε ότι οι αγρότες έχουν γίνει πάμπλουτοι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όμως είναι βέβαιο ότι στο πλαίσιο των αντοχών του προϋπολογισμού και της Οικονομίας από το 2019 ξεκινήσαμε μία πολιτική ελάφρυνσης των αγροτών».

 

 

 

«Έχει στεγνώσει το μελάνι του προϋπολογισμού», είπε επίσης χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;