Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του
Χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού όπως είχε κρίνει το Πρωτοδικείου, ο κατηγορούμενος θα παρέμενε στην φυλακή για 13 χρόνια.

Σε 8ετή κάθειρξη καταδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη 70χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του. Το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης μαθήτριας νηπιαγωγείου είχε έρθει στην επιφάνεια μέσα από το σχολικό περιβάλλον του παιδιού.

Η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αποκαλύφθηκε μέσα από μια άσεμνη χειρονομία που έκανε το παιδί την ώρα του διαλλείματος με αποτέλεσμα οι συμμαθητές της να απευθυνθούν στην δασκάλα. Άμεση ήταν η αντίδραση της διευθύντριας του νηπιαγωγείου, η οποία απευθύνθηκε στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, όταν το παιδί έμενε μόνο του με τον παππού του, εκείνος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που η ανήλικη φέρεται να ερμήνευε ως «πράξη αγάπης». Το κορίτσι μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο με τον παππού της.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ο 70χρονος καταδικάστηκε από το Εφετείο σε 8ετή κάθειρξη, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού όπως είχε κρίνει το Πρωτοδικείου στη Θεσσαλονίκη, ο κατηγορούμενος θα παρέμενε στην φυλακή για 13 χρόνια.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι «την εγγονή μου την λατρεύω και εκείνη με λατρεύει το ίδιο». «Η ζωή μου δεν είναι αυτή που φαντάζεστε» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Μετά την έκδοση της απόφασης που τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών και γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών, κατ’ εξακολούθηση, ο 70χρονος επέστρεψε στις φυλακές για την έκτιση της ποινής του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;