Μη κρατικά ΑΕΙ: Λήγει η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο - Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘ
Μη κρατικά ΑΕΙ: Την Κυριακή (18/2) ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις φοιτητές και πανεπιστημιακοί

Η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι φαίνεται να είναι ανυποχώρητοι στον αγώνα τους κατά της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου. Μάλιστα, σήμερα τελειώνει και η δημόσια διαβούλευσή του με το χρονοδιάγραμμα να έχει τεθεί επί τάπητος.

Παρά τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και την έντονη κριτική και του νομικού κόσμου, η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτη στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων παρακάμπτοντας το αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος. Την ίδια ώρα, πάνω από 150 σχολές παραμένουν υπό κατάληψη, ενώ έχει αποφασιστεί και νέο συλλαλητήριο για τις 22 Φεβρουαρίου καθώς και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη (20/02) και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28ης Φλεβάρη. Τότε, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πανελλαδική απεργία μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

Το επίμαχο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» έχει συγκεντρώσει πάνω 1.000 σχόλια στην ηλεκτρονική διαβούλευση μέχρι στιγμής. Η διαβούλευσή του ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή (18/2).

Μη κρατικά ΑΕΙ: Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το αργότερο μέχρι 26 Φεβρουαρίου θα έχει καταθέσει ο υπουργός παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων»

Σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, η συζήτηση στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου. Στόχος του υπουργικού επιτελείου είναι μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου το πολυνομοσχέδιο να έχει συζητηθεί και να έχει ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 22 Φλεβάρη – Οι αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων

μη κρατικά πανεπιστήμια

Τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποφάσισε ο συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, ο συντονισμός των γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας αποφάσισε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα, νέες πολυήμερες καταλήψεις σε όλες τις σχολές και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια και νέο συντονισμό αμέσως μετά την πορεία.

Παράλληλα οι φοιτητές αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 20/02 και στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη, στην μεγάλη πανελλαδική απεργία μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
90'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
'
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
5'
63 - 55
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;