Εκτός βάθρου η εθνική πόλο γυναικών
Η εθνική πόλο των γυναικών έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, γνωρίζοντας την ήττα με 10-9 από την Ισπανία.

Η εθνική πόλο των γυναικών έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, γνωρίζοντας την ήττα με 10-9 από την Ισπανία, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Οι διαιτητές χρέωσαν παράβαση στην τελευταία ελληνική επίθεση και ένα γκολ της Ρουίθ σε κενό τέρμα στην εκπνοή, έδωσε τη νίκη στην αντίπαλη ομάδα.

Σε ένα συναρπαστικό ματς, η Ισπανία διατήρησε τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πέρασε μπροστά με 9-6. Η Ελλάδα δεν τα παράτησε και ένα πολύ μακρινό σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης και η Ειρήνη Νίνου έφερε το ματς στο γκολ. Η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία ξανά στη Νίνου να ισοφαρίσει (9-9), με την Eθνική να «επιστρέφει» μέσα σε δύο λεπτά.

Περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη, ύστερα από εντυπωσιακή απόκρουσή της, η Διαμαντοπούλου τραυματίστηκε και αποχώρησε από το νερό, με τη Σταματοπούλου να παίρνει τη θέση της και να σταματάει τη Φόρκα σε ακόμη έναν παραπάνω της Ισπανίας. Απέμεναν επτά δευτερόλεπτα και η Καμμένου πήρε το τάιμ άουτ που είχε δικαίωμα.

 

 

 

 

 

Η ομοσπονδιακή τεχνικός αποφάσισε να ρισκάρει και να περάσει τη Σταματοπούλου μπροστά, για να εκδηλώσει η Ελλάδα επίθεση με επτά εναντίον έξι. Με το που έγινε η επανέναρξη, όμως, οι διαιτητές χρέωσαν στην Ελληνίδα τερματοφύλακα παράβαση 2 μ. και έδωσαν την μπάλα στην Ισπανία, την ώρα που η «γαλανόλευκη» εστία ήταν κενή. Παρά τα διαδοχικά σκληρά μαρκαρίσματα που δέχθηκε, η Ελενα Ρουίθ κατάφερε να σουτάρει από τη σέντρα σχεδόν σε «νεκρό» χρόνο και να διαμορφώσει το τελικό 10-9, χαρίζοντας στην Ισπανία το χάλκινο μετάλλιο.

Πολλά παράπονα για τη διαιτησία

«Παίρνω την ευθύνη να κατεβάσω την τερματοφύλακά μου στην τελευταία επίθεση, αυτό που σφυρίχτηκε πιστεύω ότι δεν θα σφυριζόταν στην Ισπανία ποτέ. Δεν επηρέαζε τη φάση. Ηταν ακραίο, ήταν πολύ άσχημο» δήλωσε η Αλεξία Καμμένου για την επίμαχη φάση και πρόσθεσε: «Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τους πάντες με μια φοβερή απόδοση. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχουμε καταφέρει πράγματα που δεν πίστευε κανείς για αυτήν την ομάδα. Το κεφάλι ψηλά, δουλειά πολλή να πάμε στην Ολυμπιάδα και να ξεπεράσουμε αυτά που συνέβησαν εδώ και που είναι άδικα, αλλά πρέπει να μας κάνουνε πιο δυνατές. Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έχουν συμβάλει για να φτάσει η ομάδα ένα βήμα παραπάνω και κυρίως στους συνεργάτες μου και τις αθλήτριές μου για αυτές τις στιγμές που μας δίνουν και που πραγματικά τις ευχαριστιέμαι να παίζουν έτσι».

Oι 10 ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων
1. Γαλλία (Διοργανώτρια)
2. Ολλανδία (Παγκόσμιο 2023)
3. Ισπανία (Παγκόσμιο 2023)
4. Αυστραλία (Αγώνες Ωκεανίας 2023)
5. Κίνα (Ασιατικοί Αγώνες 2022)
6. ΗΠΑ (Παναμερικανικοί Αγώνες 2023)
7. Ν. Αφρική (Αφρική)
8. Ελλάδα (Ευρωπαϊκό 2024)
9. Ουγγαρία (Παγκόσμιο 2024)
10. Ιταλία (Παγκόσμιο 2024)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;