Μητσοτάκης: «Έχω δεχθεί αμέτρητα μηνύματα από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα -  Σήμερα είναι ημέρα χαράς»
«H σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς, γιατί από αύριο ένας ακόμα φραγμός μεταξύ μας καταργείται, για να γίνει γέφυρα συνύπαρξης σε μια ελεύθερη πολιτεία, με ελεύθερους πολίτες»

«Αναγνωρίζω τι πέρασαν, σήμερα είναι ημέρα χαράς». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα μήνυμα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Αφού ανέφερε συνοπτικά τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και απάντησε στις αντιδράσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σημειώνοντας τα όσα βίωσαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες για να καταλήξει ότι για αυτό τον λόγο, η σημερινή είναι μία ημέρα χαράς.

«Έχω δεχθεί αμέτρητα μηνύματα από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Απευθυνόμενος στα χιλιάδες μέλη της, θέλω να πω ότι αναγνωρίζω απόλυτα τι έχουν περάσει, τι πέρασαν και τι περνούν στο πέρασμα πολλών γενιών. Κρυμμένοι, όταν η ίδια η φύση τους αποτελούσε ποινικό αδίκημα. Καταπιεσμένοι από την οικογένεια, το κοινωνικό περιβάλλον σε πόλεις και χωριά. Πολιορκημένοι από πικρόχολα σχόλια και στερεότυπα. Ήταν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τη δεκαετία του ‘80, το στίγμα τους έγινε διπλό με την κατάρα του HIV, για να γίνει τελικά διπλό και το περιθώριο της ζωής τους. Για όλους αυτούς και για κάθε δημοκράτη πολίτη, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς, γιατί από αύριο ένας ακόμα φραγμός μεταξύ μας καταργείται, για να γίνει γέφυρα συνύπαρξης σε μια ελεύθερη πολιτεία, με ελεύθερους πολίτες», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
58'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
58'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
7'
35 - 58
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΗΜ
40 - 36
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;