Αγίου Βαλεντίνου 2024: Τα πιο εντυπωσιακά γλυκά των αθηναϊκών ζαχαροπλαστείων
Αγίου Βαλεντίνου 2024: Saint Honoré σε σχήμα καρδιάς, μπισκότο για δύο ή ερωτική επιστολή που στέλνει το μήνυμα με πραλίνα; Τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας παθαίνουν Βαλεντίνο και εμείς διαλέγουμε τα πιο εντυπωσιακά γλυκά για τους αγαπημένους μας.

Ναι, και ένα απλό κουτί σοκολατάκια μπορεί να στείλει το μήνυμα, αλλά η ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου 2024 είναι ευκαιρία για τους ζαχαροπλάστες να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να φτιάξουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γλυκά της χρονιάς. Φέτος η «σοδειά» στα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία έχει από σοκολατένιους φακέλους και γλυκά τριαντάφυλλα μέχρι μιλφέιγ και Saint Honoré σε σχήμα καρδιάς. Συστήνουμε να τηλεφωνήσετε πριν πάτε στα καταστήματα καθώς αρκετά χρειάζονται προπαραγγελία.

Ερωτικό γράμμα ή μπισκότο XL;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Αυτός ο φάκελος στέλνει το μήνυμα με πραλίνα. Η ομάδα του Madame Fraise έφτιαξε ειδικά για την ημέρα έναν φάκελο από σοκολάτα που αντί ερωτικής επιστολής κρύβει στο εσωτερικό του πραλίνα φουντουκιού, μους και μπισκότο φουντουκιού αλλά και καραμελωμένα φουντούκια! Αν προτιμάτε μπορείτε να μοιραστείτε με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο το XL μπισκότο red velvet που έχει μαρμελάδα βατόμουρο, γκανάς βατόμουρο και λευκή σοκολάτα.

Madame Fraise, Υμηττού 225, Μετς

Σμέουρα, βιολέτες και σοκολάτα ruby

Αγίου Βαλεντίνου 2024
Πηγή: gastronomos.gr

Για τις μέρες του Αγίου Βαλεντίνου το Sweet Nolan ετοίμασε δύο αγαπησιάρικα, ντελικάτα γλυκάκια που θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ένα ρολάκι με κρέμα καρύδας, κίτρινα σμέουρα και λίτσι, ελαφρύ, παιχνιδιάρικο με ιδιαίτερες γεύσεις που εναλάσσονται ευχάριστα. Είναι στολισμένο με ένα λοφάκι από κρέμα, μερικά πέταλα βιολέτας και ένα κομματάκι λίτσι. Η δεύτερη επιλογή είναι το γεμιστό ατομικό choux με κρέμα από σοκολάτα ruby, κομποτέ από φρούτα του δάσους και βιολέτα – ένα τριανταφυλλάκι από κρέμα στολίζει την κορυφή του γλυκού.

Sweet Nolan, Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα

Οι δύο καρδιές του Δημήτρη Οικονομίδη

Αγίου Βαλεντίνου 2024
Πηγή: gastronomos.gr

Όποια από τις δύο και αν διαλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε τον παραλήπτη. Κομψοτεχνήματα είναι και οι δύο γλυκές καρδιές που έχει ετοιμάσει ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Οικονομίδης για τη 14η Φεβρουαρίου. Η μία είναι σοκολατένια, με μπισκότο αμυγδάλου, κρεμέ με σοκολάτα και σμέουρα και μους σοκολάτας γάλακτος. Η άλλη είναι μια φίνα Saint Honoré με καραμελωμένη σφολιάτα, σουδάκια και κρέμα ζαχαροπλαστικής με πραγματική βανίλια.

Dimitris Economides, Λεωφόρος Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό

Γλυκά στα κόκκινα

Αγίου Βαλεντίνου 2024
Πηγή: gastronomos.gr

Με ρομαντική διάθεση σας περιμένει και το GB Corner Gifts & Flavors στο ισόγειο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Ανάμεσα στα περίτεχνα γλυκά που φιγουράρουν στη βιτρίνα του, θα δείτε αυτές τις μέρες την εντυπωσιακή κατακόκκινη καρδιά που δημιούργησε ο pastry chef Αλέξανδρος Κούφας, με μους σοκολάτας, μαλακό μπισκουί και κρεμέ καραμέλα. Διατίθεται σε δύο μεγέθη, ατομική και ένα σε μέγεθος τούρτας – στη δεύτερη περίπτωση έχει επιπλέον μους βανίλια.

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος

Κλειδαριά ή πουγκί; Μιλφέιγ ή red velvet;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη In Love Again (@inloveagain_athens)

Έχει το όνομα, έχει και τη χάρη το In Love Again. Η pastry chef του καφέ-ζαχαροπλαστείου της οδού Κλειτίου, Φάνια Ανδρεάδη, και η vegan pastry chef Κατερίνα Θωμαΐδη ήδη από το Σάββατο προτείνουν ένα σωρό γλυκάκια στο κλίμα της γιορτής. Έχουμε και λέμε… Είναι το heart locket, το οποίο μοιάζει με λουκετάκι λευκώματος, σε σχήμα καρδιάς, κι είναι ένα vegan γλυκό με βάση chocolate chip cookie, μους σοκολάτας «γάλακτος» με πραλίνα φουντουκιού και ρευστή μαρμελάδα φράουλα στο εσωτερικό, βουτηγμένο σε σοκολάτα-φράουλα. Είναι επίσης το «πουγκί της αγάπης», με μους από τσίζκεϊκ, κρεμέ σαμπάνια, μαρμελάδα βερίκοκο και τραγανή βάση μπισκότου. Θέλετε κι άλλα; Μιλφέιγ σε σχήμα καρδιάς, με κρέμα σοκολάτας γάλακτος, μαρμελάδα βατόμουρο και φρεσκα βατόμουρα, κατακόκκινο red velvet cake (vegetarian αυτό), με frosting από τυρί κρέμα και μαρμελάδα φράουλα-βατόμουρο, και vegan cupcake σοκολάτας με φουντούκια και πραλίνα φουντουκιού. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε στα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο, συνοδεύοντάς με καφέ ή κάποιο κοκτέιλ, μπορείτε και να τα πάρετε για το σπίτι.

Κλειτίου 3, Σύνταγμα

Η λέξη της ημέρας, από σοκολάτα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΦίΛΙΝΓΚΣ (@feelings.ath)

Τέσσερα τρισδιάστατα κόκκινα γράμματα σχηματίζουν τη λέξη της ημέρας στο Φίλινγκς. Είναι φτιαγμένα από ναμελάκα σοκολάτας γάλακτος, καραμέλα με κόκκινα φρούτα, κρέμα μπίτερ σοκολάτας και ράσμπερι ενώ έχουν βάση από βάφλα με πραλίνα φουντουκιού. Γ.Π.

Φίλινγκς, Πύρρωνος 23, Παγκράτι

Ερωτικά μηνύματα σε κέικ σοκολάτας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Για του Αγίου Βαλεντίνου στην Kora ετοίμασαν τέλεια μίνι, σοκολατένια, ζουμερά κεϊκάκια με πλούσιο frosting από σοκολάτα γκανάζ. Τα βρίσκεται στολισμένα με διάφορα ερωτικά μηνύματα όπως «Love U», «Crazy For U» και άλλα. Αν θέλετε κάτι πιο «ήσυχο», προμηθευτείτε τα υπέροχα, τραγανά σαντουιτσάκια από μπισκότα, γεμιστά με πλούσια σοκολάτα γκανάς. Είναι διαθέσιμα και μέσω wolt.

Kora, Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

Καρδιές, τριαντάφυλλα και σοκολάτες – 3 σε 1

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Poulette | Heritage Desserts (@poulettepastry)

Σε ένα βολικό πακέτο των τριών η ζαχαροπλάστρια Κατερίνα Λιβά συνδυάζει όλα τα σύμβολα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Σε ένα όμορφο κουτί που θυμίζει κουτάκι κοσμηματοπωλείου πακετάρει μια καρδιά από την οποία ξεφυτρώνει ένα κομψοφτιαγμένο βρώσιμο τριαντάφυλλο. Στο Poulette θα βρεις το γλυκό σε δύο εκδοχές: μια με μους σοκολάτα, κρέμα φράουλας και τραγανή βάση σοκολάτας και μια red velvet, με μους βανίλιας και μαρμελάδα φραμπουάζ.

Poulette, Ελληνοσερβικής Φιλίας 61, Αγία Παρασκευή

Καρδιές μικρές, καρδιές μεγάλες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝓛𝓪 𝓜𝓪𝓲𝓼𝓸𝓷 (@lamaisonfinepastry)

Δύο τούρτες σε σχήμα καρδιάς έχουν φτιάξει ο Θανάσης Τσαγκλιώτης και η ομάδα του στο ζαχαροπλαστείο La Maison-Fine Pastry για την ημέρα των ερωτευμένων. Η μια, με το κόκκινο γλάσο, έχει ντακουάζ φουντούκι και στο κέντρο κρεμ μπρουλέ βανίλιας κι η άλλη συνδυάζει σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα. Και οι δύο είναι βουτηγμένες σε σοκολάτα για να κάνουν το απαραίτητο… κρακ. Από το εργαστήριό τους βγαίνουν και πάστες-καρδιές, δύο με τις γεύσεις που λέγαμε παραπάνω και δύο έξτρα, με μπίτερ σοκολάτα και κομματάκια μπράουνις και με ντακουάζ αμυγδάλου, μπαβαρουάζ βανίλιας και φράουλες. Α.Σ.

Δημοσθένους 149, Καλλιθέα

Πηγή: gastronomos.gr
Πηγή cover photo: Instagram

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;