Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
Οι πρώτες πληροφορίες

Τραγωδία στη Βουλγαρία, καθώς όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Έλληνας αγνοούμενος σκιέρ, ο οποίος είχε παρασυρθεί από χιονοστιβάδα νωρίτερα, σήμερα (12/2) βρέθηκε νεκρός.

Η χιονοστιβάδα, όπως μεταδίδουν τα ίδια μέσα, έπληξε το βουλγαρικό χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders, με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα σήμερα το απόγευμα.

Η σορός του Έλληνα αγνοούμενου σκιέρ, με αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού να εξηγεί στο bTV πως η ομάδα κατέβηκε από το πιο απότομο σημείο της πλαγιάς. Η επιχείρηση έρευνας έχει ολοκληρωθεί.

Βουλγαρία: Τι αναφέρουν όσοι συμμετείχαν στις έρευνες

«Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο ο ένας μετά τον άλλο. Δεν έφεραν σακίδια πλάτης. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι» ανέφερε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη διάσωση των ατόμων.

«Κατά τη διάρκεια της κατάβασης, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε ολόκληρη η πλαγιά –περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Διασπάστηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων» συνέχισε ο διασώστης.

«Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το βλέπεις, αλλά δεν ήταν έπρεπε να ήταν εκεί. Καλέσαμε το 112. Στη συνέχεια, η διάσωση έκτακτης ανάγκης έφυγε και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς» πρόσθεσε.

«Το περιστατικό αφορούσε Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για το σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή και εκεί πήραν ένα σκόπιμο ρίσκο. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος» συμπλήρωσε με τη σειρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης, Emil Neshev.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;