Τα ξένα πανεπιστήμια που δρομολογούν την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα
Σταδιακά ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα εκφράζουν τον ενδιαφέρον τους ή έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να «εγκατασταθούν» στην Ελλάδα.

Με το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ να βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση, σταδιακά ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα εκφράζουν τον ενδιαφέρον τους ή έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να «εγκατασταθούν» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Real News, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης έχει ήδη αποφασίσει και ο φορέας που θα αναλάβει να υλοποιήσει το παράρτημα στην Ελλάδα θα είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ θα είναι γαλλόφωνο και θα στεγαστεί σε κτίριο επί της οδού Σίνα στο κέντρο της Αθήνας.

Το δεύτερο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, είναι το διάσημο Πανεπιστήμιο JohnS Hopkins, το οποίο ωστόσο θέλει να δημιουργήσει ένα παράρτημα με μία μόνο σχολή, αυτή της ιατρικής. Ωστόσο για την ίδρυση παραρτήματος απαιτείται η δημιουργία τριών σχολών, με την εξαίρεση να προβλέπει ότι αν το ίδρυμα καταλαμβάνει μία από τις 20 πρώτες θέσεις αναγνωρισμένης διεθνώς παγκόσμιας κατάταξης, τότε έχει τη δυνατότητα μίας σχολής με ένα τουλάχιστον πρόγραμμα κύκλου σπουδών.

Ενδιαφέρον για τη δημιουργία παραρτήματος εκφράζει και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ αρκετά εγνωσμένου κύρους αμερικανικά και βρετανικά έχουν επίσης βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ενδεικτικά βρετανικά παραρτήματα στο εξωτερικό λειτουργούν τα δημόσια Πανεπιστήμια του Νότιγχαμ και του Σαουθάμπτον, ενώ αμερικανικά τα φημισμένα ιδιωτικά Rochester, St.Johns, Duke, Webster και Yale.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;