Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι ιδεολογία»
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην Αθηναΐδα Νέγκα.

 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναϊδα Νέγκα, όπου παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον σεξουαλικό προσανατολισμό, τονίζοντας πως αυτό δεν πρόκειται για ιδεολογία.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος ή να είσαι γκέι ή να είσαι λεσβία αυτό δεν είναι ιδεολογία. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι ιδεολογία, δεν το αποφασίζεις εσύ και λες ότι “θα ακολουθήσω αυτό γιατί αυτό με εκφράζει”.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός σου έρχεται όπου κι αν είσαι, είτε είσαι φασίστας, είτε είσαι αριστερός, είτε είσαι οτιδήποτε ιδεολογικά», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα τονίζοντας πως υπάρχει ρατσισμός μέσα σε αυτήν.

«Μέσα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα υπάρχει ρατσισμός όπως υπάρχει παντού» ενώ αναφερόμενος στον γιο του επεσήμανε: «Δεν υπάρχουν συνταγές για τους γονείς, όταν ήρθε ο Γιώργος στη ζωή μου ήξερα τι πρέπει να κάνω».

Έτσι, συνέχισε μιλώντας για τη γονεϊκότητα και τον ρόλο του πατέρα.

«Το να γίνεις γονιός είναι πολύ σοβαρό, το έχεις μέσα σου, το έχεις ανάγκη να γίνεις γονιός. Όπως και οι γυναίκες δεν γίνονται όλες μητέρες. Δεν ήταν σκέψη αλλά επιθυμία το να γίνω μπαμπάς. Είναι κάποια στερεότυπα που όποτε μπορούμε τα σπάμε. Σπάμε το στερεότυπο ότι ένας ομοφυλόφιλος θέλει να γίνει γονιός. Το στερεότυπο είναι ότι δεν μπορούσα εγώ να γίνω πατέρας, αυτό ήταν στο μυαλό μου. Όταν έχεις αυτή την επιθυμία θα το εκφράσεις με ένα ανίψι σου, ένα βαφτιστήρι σου. Μετά κάποια στιγμή είναι να γίνει, ήρθε η στιγμή να γίνει. Τη ζωή μου την παίρνω σταδιακά. Δεν κάνω προβλέψεις, ούτε σκέφτομαι τι θα κάνω στο μέλλον. Το πρόγραμμα φτάνει μέχρι το καλοκαίρι, ξέρω ότι θα κάνω διακοπές. Αλλά δεν βάζω στόχους μακρυπρόθεσμους» είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος και πρόσθεσε:

«Την εφηβεία την φοβάμαι πάρα πολύ γιατί κάνουμε ανάκληση του εαυτού μας. Αλλά προσπαθώ λίγο να το ξεπεράσω. Όσο είμαι κοντά του, είμαι καλό. Από την άλλη θεωρώ ότι δεν υπάρχουν συνταγές για τους γονείς. Όταν ήρθε ο Γιώργος μου ήταν σαν να το είχα ξανακάνει. Σαν να είχα το manuel μέσα μου. Μακάρι να είχα και δύο και τρία παιδιά. Αν ήμουν τώρα στη φάση αυτή, δηλαδή αν μου έδινε το κράτος τη δυνατότητα των ίσων δικαιωμάτων θα το έκανα.

Νομίζω δουλεύουμε περισσότερο για την επόμενη γενιά. Χαίρομαι και είναι συγκινητικό ότι έχω παίξει ρόλο σε αυτό και το αισθάνομαι. Αισθάνομαι ότι το δικό μου σθένος και η υποδοχή του εαυτού μου και η άνευ όρων διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου, έφερα κάτι που έπρεπε να βγει.

Δεν είχα τον φόβο να κρύψω κάτι και μίλησα για αυτό. Είναι ένα νομοσχέδιο που θα φέρει τους ανθρώπους σε ισότητα, να χαρούν τη ζωή τους και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους πιο εύκολα από εμείς. Πιστεύω ότι είμαι καλός μπαμπάς».

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;