Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Γιάνσεν για να συζητήσει με τους ερυθρόλευκους
Ολυμπιακός: Ψηλά στη λίστα της ΠΑΕ ο Ολλανδός.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή. Ο Πασκάλ Γιάνσεν, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την Άλκμααρ, βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (07/02) στην Αθήνα για να συζητήσει το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα προσγειώθηκε η πτήση του στις 11 το πρωί μαζί με τους δύο εκπροσώπους για να συζητήσει από κοντά με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, μια συζήτηση που άρχισε εξ αποστάσεως πριν από δυο ημέρες.

Ο Ολλανδός κάθισε για σχεδόν τρία χρόνια στον πάγκο της Άλκμααρ, από τις 5 Δεκεμβρίου του 2020 μέχρι τις 17 Ιανουαρίου φέτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη θητεία του ως πρώτος προπονητής σε ομάδα.

Το Who is Who του Πασκάλ Γιάνσεν

Ο 51χρονος Ολλανδός προπονητής γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 27 Ιανουαρίου του 1973. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 20 ετών, όταν ανέλαβε χρέη προπονητή νέων στην ολλανδική Χάαρλεμ, όπου έμεινε για πέντε χρόνια.

Ωστόσο, άφησε τον σύλλογο της Eredivisie έχοντας το καλύτερο μέσο πόντων ανά αγώνα (1,93) και τα περισσότερα ευρωπαϊκά ματς στην ιστορία της ομάδας, ενώ κατάφερε να την οδηγήσει και στα ημιτελικά του Conference League της σεζόν 2022/2023, που αποκλείστηκε από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, Γουέστ Χαμ.

Μέχρι να γίνει προπονητής της Άλκμααρ, ο Γιάνσεν ήταν βοηθός προπονητή στην ολλανδική ομάδα για δύο σεζόν, ενώ στο παρελθόν ήταν πρώτος προπονητής των ομάδων Κ21 και Κ19 της Αϊντχόφεν.

Ο Γιάνσεν κάθισε στον πάγκο της Άλκμααρ σε 110 παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος, με ρεκόρ 65-20-25 και τέρματα 222-123, ενώ συνεργάστηκε και με τον Βαγγέλη Παυλίδη, με τον Έλληνα διεθνή να μετράει 78 γκολ τα σχεδόν τρία χρόνια συνεργασίας του, όντως ο βασικός πυλώνας του επιθετικού πλάνου του Ολλανδού προπονητή.

Στις δύο πλήρεις σεζόν του στον πάγκο η Άλκμααρ τερμάτισε 5η το 2022 και 4η το 2023. Το φετινό τέλος του Γάνσεν ήρθε με την Άλκμααρ στην 4η θέση του πρωταθλήματος, αλλά αποκλεισμό από τη συνέχεια του Conference League, αφού η ολλανδική ομάδα τερμάτισε 3η, πίσω από την Άστον Βίλα και τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Η προπονητική φιλοσοφία του Γιάνσεν

Ο Γιάνσεν εμφανώς επηρεασμός από την ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, αρέσκεται να παίζει με το κλασικό 4-3-3 που χρησιμοποιείται στην χώρα της τουλίπας, με κατά βάση αμυντικό προσανατολισμό, το οποίο σε ορισμένες συνθήκες και στην εξέλιξη του αγώνα μετατρέπεται σε 4-2-3-1.

Επιθυμεί ο τερματοφύλακας της ομάδας του να έχει ευχέρεια με την μπάλα στα πόδια, καθώς το “χτίσιμο” των επιθέσεων από το δικό του πρώτο τρίτο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο μοντέλο παιχνιδιού του.

Σε φάση επίθεσης επιθυμεί τα εξτρέμ του να συγκλίνουν, αφήνοντας χώρο προς εκμετάλλευση στους πλάγιους μπακ, οι οποίοι δίνουν το πλάτος της επίθεσης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπερφορτώσει τις πτέρυγες και να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες.

Σημαντική συνεισφορά -εκτός από το σκοράρισμα και την άμεση δημιουργία ευκαιρίων- έχει και ο δικός μας Βαγγέλης Παυλίδης, αφού ο Έλληνας διεθνής είναι ο παίκτης που “βυθίζονταν” για να τραβήξει τους στόπερ, προκειμένου να δημιουργήσει χώρους στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις είχε υποστηρικτικό ρόλο στο σπάσιμο του πρέσινγκ με το “κατέβασμά” του στη μεσαία γραμμή για να υποδεχθεί τη μακρινή μπαλιά του εκάστοτε τερματοφύλακα της Άλκμααρ.

Σε φάση πρέσινγκ ο Γιάνσεν εφάρμοζε στον ολλανδικό σύλλογο έναν υβριδικό τρόπο πίεσης, συνδυάζοντας την κάλυψη χώρων και την man-to-man άμυνα, ενώ η πίεση ξεκινάει στις πλείστες των περιπτώσεων από το τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;