Σε στάσεις εργασίας & απεργία περνά η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών Καθηγητών - Η ανακοίνωση
Η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών Καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ) ανακοίνωσε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας μέσα στη εβδομάδα και 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου.

Η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών Καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ) προκήρυξε μέσα από ανακοίνωσή της επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, ενώ ανακοίνωσε πως θα προβεί σε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ψήφισμα που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του 16ου συνεδρίου και έγινε ομόφωνα δεκτό, η ΠΟΣΔΕΠ δήλωσε πως υποστηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Ακόμη, η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι στηρίζει το φοιτητικό κίνημα, λέγοντας πως:

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους»

Η Ομοσπονδία προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, καθώς και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα από την Δευτέρα (05/02) μέχρι και την Παρασκευή (09/02)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.

Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.

Η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ για όσα Τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, στηρίζει την ανυπακοή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης, και παράλληλα προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, από αύριο Δευτέρα 5/2 έως την Παρασκευή 9/2»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
25'
0 - 1
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
85 - 83
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΗΜ
37 - 32
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;