Βραβεία Grammy 2024: Οι παραλείψεις και οι εκπλήξεις της τελετής απονομής
Βραβεία Grammy 2024: Μία από τις πιο ανταγωνιστικές χρονιές ήταν αναμενόμενο να έχει αρκετές εκπλήξεις και παραλείψεις

Η Τελετή Απονομής για τα βραβεία Grammy 2024 ήταν γυναικεία υπόθεση με την Ακαδημία Μουσικής της Αμερικής να επιλέγει να μοιράσει τα βραβεία της σε όσα περισσότερα πρόσωπα μπορούσε. Μάλιστα, τα τέσσερα μεγάλα βραβεία (Άλμπουμ, Τραγούδι, Ηχογράφηση της Χρονιάς και Νέος Καλλιτέχνης) πήγαν σε τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα.

Η Taylor Swift έγραψε ιστορία κατακτώντας για τέταρτη φορά το βραβείο για το “Άλμπουμ της Χρονιάς” και έγινε η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία του θεσμού που το καταφέρνει αυτό ξεφεύγοντας από τις τρεις νίκες που έχουν ονόματα όπως ο Frank Sinatra, ο Stevie Wonder και ο Paul Simon. Ούτε η Ακαδημία κατάφερε να αντισταθεί στην εξαιρετική χρονιά που είχε η 34χρονη σταρ.

Η Billie Eilish συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι η αδυναμία της Ακαδημίας και θα βρουν τρόπο να της δώσουν κάποιο από τα μεγάλα βραβεία, ενώ η Miley Cyrus -κέρδισε για πρώτη φορά στα 16 χρόνια καριέρα της βραβείο Grammy- κατάφερε να μπει στις μεγάλες κατηγορίες. Τα βραβεία Grammy 2024 επέλεξαν να τιμήσουν στην κατηγορία του “Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη” τη Victoria Monet, μία καλλιτέχνη με μεγάλη ιστορία που μόλις το 2023 έκανε τα πρώτα της βήματα στην mainstream επιτυχία.

Σε μία χρονιά, όμως, που ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για εκπλήξεις και παραλείψεις. Σε κάθε μία από τις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, υπήρχαν τουλάχιστον τρία πρόσωπα που άξιζαν να τιμηθούν με ένα βραβείο. Αλλά θα κάνουμε τον σκληρό κριτή και θα μιλήσουμε για αυτά που περιμέναμε και δεν έγιναν και τους καλλιτέχνες που έφυγαν (σχεδόν) με άδεια χέρια.

Παράλειψη: Η Olivia Rodrigo έμεινε τελείως εκτός

βραβεία Grammy 2024

Η Olivia Rodrigo έχει κερδίσει ήδη τρία βραβεία από προηγούμενες τελετές απονομής, όμως, στα βραβεία Grammy 2024 η νεαρή σταρ έφυγε με άδεια χέρια. Η ίδια είχε κάνει δυναμικό comeback με το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ «GUTS» που ήταν τόσο καλλιτεχνική όσο και εμπορική επιτυχία. Μάλιστα, είχε συγκεντρώσει αρκετές υποψηφιότητες και θα μπορούσε να αποσπάσει ένα βραβείο σε μία από τις μικρότερες καθώς ο ανταγωνισμός στις τέσσερις μεγάλες ήταν έντονος. Αυτά νομίζω πως λίγο θα την αφορούν καθώς η Rodrigo ξεκινάει τον επόμενο μήνα την παγκόσμια περιοδεία της που είναι (σχεδόν) sold out και είναι αρκετά μικρή ώστε να έχει πολλές δεκαετίες μπροστά της για να κερδίσει βραβεία και να τιμηθεί κατάλληλα.

Παράλειψη: Η αγάπη για τη SZA δεν μεταφράστηκε και σε νίκες στις μεγάλες κατηγορίες

βραβεία Grammy 2024

Η SZA πήγε στα βραβεία Grammy 2024 ως η καλλιτέχνις με τις περισσότερες υποψηφιότητες, καθώς είχε συγκεντρώσει εννέα. Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της R&B έφυγε από τη βραδιά με τρία βραβεία -τις περισσότερες νίκες είχε η Phoebe Bridgers που απέσπασε τέσσερα βραβεία το ένα για το ντουέτο της με τη SZA και τα άλλα τρία ως μέλος της μπάντα boygenius- χωρίς, όμως, να αποσπάσει κάποιο σε μία από τις μεγάλες τέσσερις κατηγορίες.

Η πλήρης απουσία της αυτή μπορεί να είναι εξαιτίας δύο πραγμάτων, είτε λόγω του εξαιρετικά μεγάλου ανταγωνισμού, είτε μία ακόμα απόδειξη πως η Ακαδημία Μουσικής έχει αρκετό δρόμο μπροστά της για να διαφοροποιήσει τα μέλη της. Μάλιστα, η SZA συνεχίζει την αρνητική ιστορία της Beyonce και δεν καταφέρνει να γίνει η πρώτη μαύρη καλλιτέχνις που κερδίζει το βραβείο για το “Άλμπουμ της Χρονιάς”.

Έκπληξη: Η Miley Cyrus αποχωρεί από το κλαμπ αυτών που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο

Αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως στην κατηγορία “Ηχογράφηση της Χρονιάς” στα βραβεία Grammy 2024 θα επικρατούσε μία από τις Taylor Swift, Billie Eilish ή SZA. Όμως, η Miley Cyrus με το σαρωτικό «Flowers» κέρδισε το δεύτερο βραβείο Grammy της -κέρδισε για το ίδιο τραγούδι στην κατηγορία “Καλύτερο Pop Σόλο Τραγούδι”- και μας έδειξε τι έχανε τόσο καιρό η Ακαδημία που δεν την τιμούσε. Οι ευχαριστήριοι λόγοι είναι απλά εκπληκτικοί!

Παράλειψη: Η Lana Del Rey πότε θα αναγνωριστεί;

Η Lana Del Rey συνεχίζει να βρίσκεται χωρίς να έχει στην κατοχή της κάποιο βραβείο Grammy μετά από 11 υποψηφιότητες και αφού έχει ανοίξει τον δρόμο για πολλούς νέους καλλιτέχνες που αγαπάει η Ακαδημία. Το νέο της άλμπουμ «Did You Know There’s A Tunnel Under Ocean Blvd.» αποτελεί το καλύτερο της καριέρας της. Κάτι που, δυστυχώς, η Ακαδημία δεν αναγνώρισε. Τουλάχιστον, η Taylor την ανάγκασε να ανέβει μαζί της πάνω στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείου του “Άλμπουμ της Χρονιάς”.

Παράλειψη: Τα νέα αστέρια της μουσικής

βραβεία Grammy 2024

Παρακολουθώντας την τηλεοπτική μετάδοση για τα βραβεία Grammy 2024, θα δυσκολευόσουν να βρεις τους νέους αστέρες της μουσικής βιομηχανίας με τα φώτα να είναι όλα στραμμένα πάνω σε ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, η Olivia Rodrigo, η Billie Eilish και η Beyonce.

Μάλιστα, σε μία χρονιά που η κατηγορία του “Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη” ήταν αρκετά ανταγωνιστική με ονόματα που φαίνεται όλα να μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Από την Monet -που κέρδισε το βραβείο- τον Noah Kahan με την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει τους τελευταίους μήνες, την Ice Spice με τα viral χιτάκια, μέχρι την Gracie Abrams και τις folk μπαλάντες της. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως οι παραγωγοί δεν ζήτησαν σε κάποιους από αυτούς να ανέβουν στη σκηνή του σόου!

Έκπληξη: Η Phoebe Brigders επιτέλους αναγνωρίζεται

Μπορεί η Ακαδημία Μουσικής να έχει καθυστερήσει μερικά χρόνια, αλλά η Phoebe Bridgers κατάφερε να αποσπάσει τα πρώτα Grammys της και, μάλιστα, να φύγει από τα βραβεία Grammy 2024 ως η καλλιτέχνις με τις περισσότερες νίκες. Μπορεί να έφυγε με άδεια τα χέρια για το φανταστικό άλμπουμ της «Punisher», όμως, φέτος κατάφερε να κατακτήσει τέσσερα βραβεία. Το ένα για το ντουέτο της με τη SZA και τα άλλα τρία ως μέλος των boygenius. Επιτέλους, αναγνωρίζεται το ταλέντο της!

Παράλειψη: O Jon Batiste δεν μπόρεσε να κάνει δύο φορές την ανατροπή

Ο Jon Batiste ήταν η μεγάλη έκπληξη όταν πριν από δύο χρόνια είχε καταφέρει να κερδίσει το βραβείο για το “Άλμπουμ της Χρονιάς”. Στα βραβεία Grammy 2024, προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν βρέθηκε σε μεγάλες κατηγορίες για ένα άλμπουμ που πολλοί θεωρούσαν κατώτερο των δυνατοτήτων του. Με την υποστήριξη αυτή από την Ακαδημία, δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη έκπληξη αν έκανε και φέτος μία ανατροπή.

Παράλειψη – Έκπληξη: Τα βραβεία Grammy 2024 ήταν γυναικεία υπόθεση

βραβεία Grammy 2024

Ήταν κάτι εντελώς αναμενόμενο από όταν είχαν ανακοινωθεί οι φετινές υποψηφιότητες. Μάλιστα, στις μεγάλες κατηγορίες ο μόνος άνδρας που μπορούσε να συναντήσει κανείς ήταν ο Jon Batiste και μόνο στην κατηγορία “Άλμπουμ της Χρονιάς”. Τελικά, οι γυναίκες σήκωσαν τους ώμους του τη μουσική βιομηχανία μέσα στο 2023 και αυτό φάνηκε και στο τηλεοπτικό σόου, όπου από τα δέκα βραβεία που δόθηκαν ούτε ένα δεν ήταν σε άνδρα καλλιτέχνη. Αλλάζουν οι καιροί και επιτέλους (!) αναγνωρίζονται οι κόποι των γυναικών και με αντικειμενικά κριτήρια γιατί φέτος όντως έκαναν την καλύτερη δουλειά σε όλα τα επίπεδα!

Πηγή cover photo: Twitter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;