ΕΜΠ: Νέα απόφαση της Συγκλήτου για τις εξετάσεις εξ αποστάσεως
«Ναι στις εξετάσεις εξ αποστάσεως αφού διασφαλιστεί το αδιάβλητό τους»

«Ναι στις εξετάσεις εξ αποστάσεως αφού διασφαλιστεί το αδιάβλητό τους». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), μετά τη νέα της έκτακτη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που σημείωνε ότι είναι υποχρεωτικό να γίνουν οι εξετάσεις εξ αποστάσεως για τους φοιτητές, οι σχολές και τα τμήματα των οποίων τελούν υπό κατάληψη.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει πρώτη εγκύκλιο, που επισήμαινε στα ΑΕΙ ότι με βάση τον νόμο του 2022 πρέπει να γίνουν εξετάσεις εξ αποστάσεως στα τμήματα που υπάρχει κατάληψη.

Ωστόσο μέσα στην εβδομάδα, τέσσερις σχολές του Πολυτεχνείου – Χημικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Εφαρμογών και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί – αποφάσισαν ότι δεν θα γίνουν εξ αποστάσεως οι εξετάσεις διότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο. 

Την ίδια απόφαση έλαβαν και άλλες σχολές και τμήματα ελληνικών ΑΕΙ. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαίο να σταλεί η σημερινή εγκύκλιος.

Η σημερινή συνεδρίαση του ΕΜΠ κράτησε περίπου πέντε ώρες και η απόφαση της Συγκλήτου διαφοροποιείται από την προηγούμενη, καθώς λέει ότι οι πανεπιστημιακοί οφείλουν να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να τηρηθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις 29 Ιανουαρίου, η Σύγκλητος του ΕΜΠ είχε αναφέρει τα εξής:

  • να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά τα μαθήματα σε όσες σχολές δεν έχουν συμπληρωθεί οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου και
  • να διενεργηθούν οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου εξ αποστάσεως σε όσες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους διδάσκοντες, διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Καθηγητές του ΕΜΠ ανέφεραν στην «Κ» ότι οι σχολές που έχουν ενστάσεις δεν πρόκειται να μετακινηθούν από τις θέσεις τους.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
79'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
78'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
7'
54 - 82
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
55 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;