«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Ο Κ. Πολυχρονόπουλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»
«Τις επόμενες ημέρες θα πάμε στην Αρχή για το ξέπλυμα», δήλωσε ο δικηγόρος του

«Δεν κατηγορείται για τίποτα. Είναι προφανές πως διαπομπεύεται και διαπομπεύεται και ένα ολόκληρο κύμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς». Αυτό υπογράμμισε ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Ακόμα και αν δεν αποδειχτεί τίποτα σε βάρος του και μείνει αθώος, η λάσπη θα παραμείνει. Ο κόσμος θα είναι δύσπιστος, μην το κάνουμε αυτό το κακό» σημείωσε μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

 

 

 

 

Αναφερόμενος στην έρευνα που έχει γίνει από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, ο κ. Αλεξανδρής σχολιάζει πως «δεν υπάρχει κανένα πόρισμα, υπάρξει μια διάταξη η οποία είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Για να υπάρχει πόρισμα, απόφαση, παραπομπή ή ο,τιδήποτε άλλο θα πρέπει αυτός ο άνθρωπος να κληθεί να δώσει τις απόψεις του. Δεν έχει κληθεί. Όταν λοιπόν θα κληθεί, θα απαντήσει».

Όσα χρήματα έχουν κατατεθεί για τις ανάγκες του «Άλλου Ανθρώπου» έχουν διατεθεί όλα για τις ανάγκες του «Άλλου Ανθρώπου»

Για το περιεχόμενο της έρευνας, συνέχισε λέγοντας: «Δεν περιγράφεται καμία ροπή προς τυχερά παίγνια. Σε ό,τι αφορά την απόδειξη (που δείχνει καταθέσεις από λογαριασμό της κοινωνικής κουζίνας προς κατάστημα τυχερών παιχνιδιών), δεν μπορώ να δώσω την απάντηση γιατί είναι στοιχείο της δικογραφίας και δεν μου επιτρέπεται. Αρμοδίως θα απαντήσουμε. Όσα χρήματα έχουν κατατεθεί για τις ανάγκες του Άλλου Ανθρώπου έχουν διατεθεί όλα για τις ανάγκες του Άλλου Ανθρώπου».

«Αυτός ο άνθρωπος που μοιράζει 3.000 μερίδες φαγητού πρωί – μεσημέρι, κάθε μέρα, αν κάνουμε έναν απλό πολλαπλασιασμό μας οδηγεί σε 18-20 εκατομμύρια μερίδες φαγητού. Βάλτε ένα κόστος και δείτε τι χρήματα έχουν διακινηθεί. Όλα τα χρήματα πηγαίνουν στο φαγητό, απολύτως, μέχρι δεκάρας. Αν στείλετε ένα συνεργείο, ξέρετε πού κοιμάται; Μέσα στην κουζίνα. Σε μια ώρα θα μαγειρεύει για τον κόσμο. Μην χαλάμε τέτοια έργα με ανθρώπους με κουκούλες που βγαίνουν και μιλάνε», επισήμανε.

«Για να μπορέσει κάποιος να καταθέσει στοιχεία, υπάρχει μια διαδικασία. Άρα εάν δεν κληθεί, δεν μπορεί να καταθέσει το παραμικρό. Τις επόμενες ημέρες θα πάμε στην Αρχή για το ξέπλυμα, θα συνομιλήσουμε και θα δούμε τι ακριβώς είναι αυτά τα οποία φέρεται να υπάρχουν. Στην εισαγγελία θα πάμε εάν μας καλέσει κάποιος εισαγγελέας», συνέχισε ο δικηγόρος.

«Δεν έχει τίποτα στο όνομά του»

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να λειτουργήσει η κουζίνα με δεσμευμένους λογαριασμούς, ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει πως «είναι λίγο δύσκολο. Ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανέναν λογαριασμό, ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα στο όνομά του. Τον κατηγορούμε γιατί δεν έχει μια ΜΚΟ και πριν λίγες μέρες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ πως είναι βρώμικες. Θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν. Ο Άλλος Άνθρωπος ξεκίνησε και λειτουργεί ακόμα σαν μια παρέα. Δεν μπήκε σε γρανάζια νομικά. Καλώς ή κακώς. Είναι μια παρέα που θέλει αποκλειστικά και μόνο να προσφέρει».

«Ο άνθρωπος αυτός είναι καθαρός, διάφανος και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε και όταν κληθεί θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;