Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Εν όψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα ορισμένα σχολεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας Avgi που υποχωρεί σταδιακά.

Λόγω της κακοκαιρίας Avgi, κλειστά έπειτα απόφαση του δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία σε Βίλια και Ερυθρές. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του επισήμανε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω του παγετού που επικρατεί σε όλη την περιοχή κάτι που καθιστά μη ασφαλή τη μετακίνηση προς τα σχολεία.

Τα σχολεία σε Μάνδρα, Κηφισιά, Παλλήνη, Μελίσσια και Νέα Πεντέλη θα λειτουργήσουν κανονικά. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη σημερινή πρόβλεψη της ΕΜΥ, η κακοκαιρία Avgi υποχωρεί σταδιακά καθώς περιορίζονται οι χιονοπτώσεις, παρότι παραμένουν οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, η ένταση των οποίων θα φτάνει τα 9 μποφόρ μέσα στην ημέρα.

Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά στην υπόλοιπη χώρα

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα σε σχολεία των περιοχών του δήμου Καλαβρύτων, τα οποία παραμένουν και σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο δήμος, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, ο δημοτικός παιδικός σταθμός Καλαβρύτων, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο Ψωφίδας, το γυμνάσιο Δάφνης αλλά και το λύκειο Δάφνης.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες του δήμου Βιάννου, λόγω της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Κλειστά θα είναι και τα σχολεία του δήμου Ζαρού, το νηπιαγωγείο Βοριζίων αλλά και το δημοτικό σχολείο Καμαρών.

Στην Εύβοια θα υπάρξει διακοπή μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων αλλά οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Εύβοιας. Με απόφαση του δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Κρυονερίτη και Αγδινών και σήμερα.

Όλες οι σχολικές μονάδες της Τανάγρας θα παραμείνουν επίσης κλειστές, όπως και όλες στα Δερβενοχώρια. Τέλος σημειώνεται πως σε Σχηματάρι, Οινόφυτα και Δήλεσι τα σχολεία θα ανοίξουν από τις 9:00 και μετά.

Κακοκαιρία Avgi: Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Μπορεί σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα να υποχωρεί τις επόμενες ώρες, ωστόσο οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν και σήμερα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από πολλά λιμάνια.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Εξαιτίας αυτού, παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Παράλληλα, κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνου, και Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη. Σε ό,τι αφορά στη Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία ανοιχτού τύπου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;