Gay Games 2030: Υποψήφια η Αθήνα για τη διοργάνωση
Η διοργάνωση πέρα από το αθλητικό της στοιχείο, θέλει να προμοτάρει ουσιαστικά την αποδοχή της LGBT κοινότητας, μέσω των αγώνων.

Κάθε χρόνο που διοργανώνονται Ολυμπιακοί Αγώνες, διεξάγονται κοντά χρονικά και τα Gay Games. Μία διοργάνωση που διεξήχθη πέρυσι σε Χονγκ Κονγκ και Γουαδαλαχάρα, ενώ το 2026 θα φιλοξενηθεί από την Βαλένθια.

Η διοργάνωση πέρα από το αθλητικό της στοιχείο, θέλει να προμοτάρει ουσιαστικά την αποδοχή της LGBT κοινότητας, μέσω των αγώνων.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1982 από το Σαν Φρανσίσκο και για το 2030 ήδη 25 πόλεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Να τονιστεί πως η διοργάνωση περιλαμβάνει όλα τα ολυμπιακά αθλήματα και είναι ανοιχτή σε συμμετοχή προς όλους τους αθλητές, ακόμη και τους straight, αν θελήσουν να συμμετέχουν για να υποστηρίξουν τον θεσμό.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Insidethegames, είναι και η Αθήνα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πόλεις που θέλουν να διεκδικήσουν την διοργάνωση, είναι οι:
Αδελαϊδα, Μελβούρνη, Περθ (Αυστραλία), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Εντμοντον, Βανκούβερ (Καναδάς), Φρανκφούρτη (Γερμανία), Αθήνα (Ελλάδα), Οκλαντ (Νέα Ζηλανδία), Κέιπ Τάουν, Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), Λονδίνο, Λίβερπουλ (Αγγλία), Ταϊπέι (Ταϊβάν), Ατλάντα, Μπέρμιγχαμ, Βοστώνη, Ντένβερ, Χονολουλού, Μινεάπολις, Μαϊάμι, Οουκ Κρικ, Σαν Αντόνιο, Σαν Ντιέγκο, Σιάτλ (ΗΠΑ).

Η απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, θα παρθεί τον Νοέμβριο του 2025.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;