Βουλή: Ο Νατσιός ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια
Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ

Η ανάγνωση της χθεσινής ανακοίνωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια, από τον πρόεδρο της Νίκης, Δημήτρη Νατσιό, πριν από λίγο από το βήμα της Ολομέλειας, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη.

«H πρωτοβουλία του προέδρου της Νίκης, του κ. Νατσιού, να αναγνώσει την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εδώ στην αίθουσα, δεν είναι μόνο υπερβολική αλλά είναι και μη αποδεκτή. Είναι μια προσπάθεια ενός κόμματος και ενός προσώπου να ιδιοποιηθεί την Εκκλησία της Ελλάδος σε αυτόν εδώ τον χώρο, το χώρο του κοινοβουλίου, που είναι ένας χώρος διαλόγου, χώρος ανταλλαγής επιχειρημάτων, ένας πολιτικός χώρος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. 

Θα έπρεπε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί η εκκλησία, η ορθοδοξία και η πίστη, δεν είναι προνόμιο κάποιων ούτε την εκχωρούμε σε κάποιους σε αυτή εδώ την αίθουσα και ούτε, εκτιμώ, ότι η ίδια η εκκλησία θεωρεί ότι εκπροσωπείται μέσα από έναν πολιτικό χώρο για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. ‘Αρα σε αυτόν εδώ το χώρο ανταλλαγής επιχειρημάτων που ανήκει στον ελληνικό λαό, θα πρέπει όταν τοποθετούμεθα, να κατανοούμε που βρισκόμαστε», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;