«Society of the snow»: Επιζών του δυστυχήματος εξηγεί πώς ξεκίνησε ο κανιβαλισμός
«Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι δεν γνωρίζαμε το πλήρωμα. Όλοι οι άλλοι ήταν φίλοι μας»

Ένας επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις το 1972 που κατέληξε σε κανιβαλισμό, εξήγησε γιατί σκέφτηκαν να φάνε πρώτα τον πιλότο. Η ιστορία αυτή ενέπνευσε το «Society of the Snow» που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στο Netflix.

Όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη στα βουνά των Άνδεων το 1972, οι επιζώντες στράφηκαν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν. Ο Carlos «Carlitos» Páez Rodriguez είναι ένας επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης 571 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουρουγουάης και πέρασε 72 ημέρες βιώνοντας ακραίο κρύο, χιονοστιβάδες και πείνα, όπως απεικονίζεται και στο Society of the Snow του Netflix.

Ο ίδιος μίλησε στο LADbible για την εμπειρία μετά τη συντριβή του αεροπλάνου σε υψόμετρο 11.170 ποδιών. Ο Carlitos είπε ότι η ομάδα πεινούσε και αφού τελείωσαν τα τρόφιμα που είχαν ανακτήσει από το αεροπλάνο, η πείνα έγινε αφόρητη.

«Το μόνο που νιώθεις είναι πόνος στο στομάχι σου και ξέρεις ότι αν δεν φας, θα πεθάνεις». Ο επιζών «συνειδητοποίησε ότι όλοι ταυτόχρονα» είχαν την ίδια σκέψη αλλά «δεν έλεγαν τίποτα».

Η σκέψη ήταν να φάνε τη σάρκα των συνεπιβατών τους που δεν είχαν επιβιώσει. «Το πρώτο άτομο που άκουσα να το λέει δυνατά ήταν ο Nando Parrado όταν του είπα ότι δεν είχε μείνει τίποτα από τρόφιμα», θυμάται.

«Και είπε, “Carlitos, θα έτρωγα τον πιλότο”. Κάτι που ήταν πολύ φυσικό να πει επειδή είχε χάσει τη μητέρα του και την αδερφή του στο αεροπορικό δυστύχημα, άρα συνειδητά ή όχι, είχε κάτι εναντίον του πιλότου». είπε ο Carlitos. Ο ίδιος πιστεύει ότι σε αυτό το «λογικό συμπέρασμα» θα είχε καταλήξει ο οποιοσδήποτε.

«Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι δεν γνωρίζαμε το πλήρωμα. Όλοι οι άλλοι ήταν φίλοι μας».

Ο επιζών συνειδητοποίησε ότι «και αυτός το σκεφτόταν», αλλά καθώς ήταν ο μικρότερος από όλους «δεν τόλμησε να το πει». Ωστόσο, είχε δίκιο, όλοι είχαν την ίδια ιδέα.

«Το ανέφερα στον Adolfo Strauch σε μια πράξη απόλυτης δειλίας, πέταξα τον Nando κάτω από το λεωφορείο. «Είπα, “Adolfo, ο Nando είναι τρελός, θέλει να φάει τον πιλότο.» και εκείνος μου απάντησε “Όχι Carlitos. Δεν είναι τόσο τρελός. Τα ξαδέρφια μου κι εγώ είχαμε την ίδια σκέψη. Όταν μάθαμε την είδηση τη 10η ημέρα ότι η έρευνα για τον εντοπισμό μας είχε διακοπεί, τότε ήταν που άρχισε  να ξυπνά μέσα σε όλους μας η ιδέα ότι η μόνη επιλογή μας ήταν να φάμε τους νεκρούς συνταξιδιώτες μας γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος».

Όταν οι επιζώντες έμαθαν ότι οι προσπάθειες διάσωσης σταμάτησαν και ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να στείλουν σήμα σε κανέναν, αποφάσισαν να πάνε μερικοί από τους επιζώντες να αναζητήσουν βοήθεια. Τελικά μια ομάδα κατάφερε να επιστρέψει στον πολιτισμό.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 13 Οκτωβρίου 1972 και οι τελευταίοι από τους επιζώντες απομακρύνθηκαν από το βουνό στις 23 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
86'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
85'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
4'
64 - 93
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
8'
57 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;