Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό την Παρασκευή (19/1)
Καιρός: Απότομη μεταβολή το Σάββατο

Περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα θα θυμίζει ο καιρός αύριο Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, καθώς η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Τα φαινόμενα θα είναι ελάχιστα και συγκεκριμένα μερικές ασθενείς βροχές στα δυτικά και συγκεκριμένα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ είναι πιθανό να ψιχαλίσει λίγο τοπικά και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, το βράδυ όμως στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες.

Σύμφωνα με το MEGA, θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 15 – 19 βαθμούς στα βόρεια, 18 – 20 στα δυτικά, τοπικά 21 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς οι μέγιστες στα βόρεια παράλια της Κρήτης. Πιο ήπιο θα είναι το κρύο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ και στο Αιγαίο το πρωί θα είναι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν σε εντάσεις 4 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά το πρωί και το βράδυ, με αίθριο καιρό ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 – 20 βαθμούς, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 3 – 4, το πρωί έως 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρα πιο πυκνές το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 17 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί 2 – 3 μποφόρ.

Καιρός: Απότομη μεταβολή το Σάββατο

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ριζικές αλλαγές στο σκηνικού του καιρού το Σάββατο, με χιόνια και ισχυρές βροχές να αναμένονται σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα τελευταια προγνωστικά στοιχεία, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;