Τελικά, έχει θέση στο βιβλίο Γκίνες ο «Μπόμπι»;
Όταν τον Οκτώβριο άφηνε την τελευταία του πνοή, όλοι μιλούσαν για τον γηραιότερο σκύλο που έζησε ποτέ. Ο «Μπόμπι», σύμφωνα με τα τότε δεδομένα, ξεψύχησε έχοντας ζήσει 31 χρόνια και 5 μήνες. Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια;

Όταν τον Οκτώβριο ο Μπόμπι άφηνε την τελευταία του πνοή, όλοι μιλούσαν για τον γηραιότερο σκύλο που έζησε ποτέ. Ο Μπόμπι, σύμφωνα με τα τότε δεδομένα, ξεψύχησε έχοντας ζήσει 31 χρόνια και 5 μήνες. Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια;

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, αμφιβολίες για την πραγματική ηλικία του Μπόμπι ώθησαν τους υπευθύνους του βιβλίου Γκίνες να αναστείλουν προσωρινά το εν λόγω ρεκόρ, μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Ο Μπόμπι, ένα καθαρόαιμο μαστίφ του Αλεντέζου, είχε ανακηρυχθεί τον Φεβρουάριο του 2023 ως ο γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Μπλούι, που είχε πεθάνει στη Αυστραλία το 1939 σε ηλικία 29 ετών.

Η ράτσα του Μπόμπι έχει προσδόκιμο ζωής 12-14 χρόνια, για αυτόν τον λόγο ο τότε μαθουσάλας σκύλος είχε θεωρηθεί μια μοναδική περίπτωση. Ιδιαιτέρως, μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι κατά κύριο λόγο τα μικρότερα σε μέγεθος σκυλιά ζούνε περισσότερο συγκριτικά με τα πιο μεγαλόσωμα.

Τον Δεκέμβριο, το Wired είχε δημοσυεύσει ένα άρθρο στο οποίο έθετε προβληματισμούς για την πραγματική ηλικία του Μπόμπι. Ειδικότερα, ο πρώτος προβληματισμός αφορούσε το γεγονός πως, παρότι η ηλικία του πορτογαλέζικου μαστίφ ήταν καταχωρισμένη στα εθνικά μητρώα, επρόκειτο για δεδομένο που βασίζεται στην πιστοποίηση και μόνο του ιδιοκτήτη του ζώου, όπως υποστηρίζουν οι κτηνίατροι.

Επιπλέον, είχε προκαλέσει αίσθηση και το γεγονός ότι ο Μπόμπι σε φωτογραφίες έδειχνε υπέρβαρος, μια παράμετρος αποτρεπτική για τη μακροζωία των σκύλων.

«Ούτε ένας από τους συναδέλφους μου κτηνιάτρους δεν πιστεύει πως ο Μπόμπι ήταν όντως 31 ετών» σημείωνε τότε ο Ντάνι Τσάμπερς, κτηνίατρος ο ίδιος και μέλος του συμβουλίου του Royal College of Veterinary Surgeons, αναφερόμενος στα 18.000 μέλη του ρυθμιστικού φορέα της Βρετανίας.

Ύστερα από τα παραπάνω, το βιβλίο Γκίνες ξεκίνησε «επίσημη επανεξέταση» της υπόθεσης έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη τα νέα στοιχεία. Οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν τρεις μήνες ή και λιγότερο.

Πηγή: kathimerini.gr

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;