Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με απουσίες το ντέρμπι αιωνίων για το Κύπελλο Ελλάδος
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πού θα δείτε το ματς

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Πρόκειται για τον αγώνα ρεβάνς, με τις δυο ομάδες να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

17 Ιαν. 2024
Ολυμπιακός
FT
0 - 0
Παναθηναϊκός
3'
Bernard
Mady Camara
27'
Sotiris Alexandropoulos
Daniel Podence
63'
66'
Rubén Pérez
Tonny Vilhena
67'
Zeca 
Bernard
Daniel Podence
70'
Georgios Masouras
Stevan Jovetic 
91'
96'
Filip Mladenovic
Juankar
Santiago Hezze
97'
98'
Aitor Cantalapiedra
Benjamin Verbic 
Santiago Hezze
João Carvalho
100'
104'
Daniel Mancini
105'
Samet Akaydin 
Andraz Sporar
105'
Bart Schenkeveld
Daniel Mancini
Fran Navarro
Gelson Martins
106'
109'
Rubén Pérez
Konstantinos Fortounis 
Marios Vrousai
115'
Giulian Biancone 
Vicente Iborra
115'
121'
Aitor Cantalapiedra (Πέναλτι)
(Πέναλτι)Rodinei
122'
123'
Rubén Pérez (Πέναλτι)
(Πέναλτι)Gelson Martins
124'
125'
Willian Arão  (Πέναλτι)
(Πέναλτι)Stevan Jovetic 
126'
127'
Tin Jedvaj (Πέναλτι)
(Πέναλτι)Daniel Podence
128'
129'
Filip Mladenovic (Χαμένο πέναλτι)
(Χαμένο πέναλτι)João Carvalho
130'
131'
Giannis Kotsiras (Πέναλτι)
(Πέναλτι)Marios Vrousai
132'
133'
Georgios Vagiannidis (Πέναλτι)
(Πέναλτι)Francisco Ortega
134'
135'
Bart Schenkeveld (Πέναλτι)
(Χαμένο πέναλτι)Mady Camara
136'

Αυτό σημαίνει πως οι δυο αιώνιοι αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στο αποψινό ντέρμπι, καθώς μόνο με νίκη θα έρθει η πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Έτσι, ο άσσος για τους ερυθρόλευκους και αντίστοιχα το διπλό για τους πράσινους είναι αποτέλεσμα μονόδρομος, αφού με ισοπαλία το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση και εφόσον ούτε εκεί προκύψει νικητής, τότε οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στην διαδικασία των πέναλτι.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Δείτε τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι

 

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα αφού κέρδισαν εκτός έδρας την Κηφισιά, την Κυριακή, για το πρωτάθλημα της Super League με 3-2, ενώ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν στη Θεσσαλονίκη τον Άρη.

Η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα

Η εκτός έδρας ισοπαλία του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα

Από την πλευρά του το Τριφύλλι ήρθε ισόπαλο στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, με σκορ 2-2 και την Κυριακή φιλοξενούν τον Ατρόμητο.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η τηλεοπτική μετάδοση του ντέρμπι

Όσον αφορά το ελληνικό classico απόψε, η σέντρα του είναι προγραμματισμένη για τις 21:00, ενώ η τηλεοπτική του μετάδοση θα γίνει από το Cosmote Sport 1.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι απουσίες και η πιθανή ενδεκάδα των γηπεδούχων

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δυο ομάδες έχουν αρκετές και σημαντικές απουσίες. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, πέρα από τη γνωστή εδώ και καιρό απουσία του Ελ Κααμπί που βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα με την Εθνική του ομάδα (Μαρόκο), είδε τον Ιμπόρα να μην έχει επανέλθει ακόμα από τους τραυματισμούς του, ενώ το ματς με την Κηφισιάς κόστισε σημαντικέ απώλειες για το αποψινό ντέρμπι.

Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος, Ελ Αραμπί, μόλις επέστρεψε από τραυματισμό, μένει ξανά εκτός λόγο ενοχλήσεων, ενώ τελευταία στιγμή θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του Ποντένσε στην αποστολή, με τις πιθανότητες για αρχική ενδεκάδα να είναι ελάχιστες.

Με ενοχλήσεις έφυγε και ο Ομάρ Ρίτσαρτς, αλλά η συμμετοχή του στην αποστολή θα κριθεί τελευταία στιγμή, όπως και του Ποντένσε.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πεπ Μπιέλ που έλειψε από τα προηγούμενα ματς της ομάδας.

Εκτός επίσης έμεινε και ο τιμωρημένος Ρέτσος που αποβλήθηκε στο ματς με την ομάδα των βορείων προαστίων. Αυτό το γεγονός ενδέχεται να επαναφέρει τον Πορόσο στην αποστολή, έπειτα από αρκετό καιρό.

Έτσι, στο αγωνιστικό ο Ισπανός αναμένεται να ξεκινήσει με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη, Ορτέγκα στην άμυνα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά ή Καρβάλιο στο κέντρο, Μασούρας, Φορτούνης (ή Ποντένσε) μεσοεπιθετικά και Ναβάρο στην κορυφή.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι απουσίες και η πιθανή ενδεκάδα των φιλοξενούμενων

Και ο Φατίχ Τερίμ όμως θα στερηθεί σημαντικά “όπλα” από τη φαρέτρα του. Εκτός λόγω θλάσης έμεινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και σκόρερ του πρώτου αγώνα για το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη Τετάρτη. Ο λόγος φυσικά για τον Φώτη Ιωαννίδη.

Πέρα από τις εδώ και καιρό γνωστές απουσίες των Μάγκνουσον και Πάλμερ Μπράουν, εκτός λόγω τραυματισμών έμειναν και οι Τζούρισιτς, Παλάσιος και Τσέριν!

Στην πιθανή ενδεκάδα του Τούρκου προπονητή, ο Λοντίγκιν θα είναι τερματοφύλακας, Βαγιανίδης και Μλαντένοβιτς στα δυο άκρα της άμυνας, Σέκεφελντ και Γιεβντάι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αράο με Βιλένα ή Κώτσιρα στα χαφ, στην μεσοπιθετική γραμμή Μπερνάρ, Βέρμπιτς και Μανσίνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι διαιτητές του ντέρμπι

Διαιτητής: Ντένις Γιόχαν Χίγκλερ, Βοηθοί: Γιοστ Μάαρτεν και Φίκερτ, Τέταρτος: Διαμαντόπουλος, VAR: Φαν Μπόεκελ και Νικολακάκης

 

Φωτογραφία: Intime

 

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
28'
1 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
28'
0 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;