Market Pass 2: Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή κάρτα;
Market Pass 2: Πότε λήγουν οι ψηφιακές κάρτες

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Market Pass 2 έχει λήξει με τις ψηφιακές κάρτες να βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταβολής του Market Pass 2 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η καταβολή της ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση από τις 31 Οκτωβρίου 2023 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2024 και είχαν ζητήσει να πιστωθούν τα χρήματα είτε σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα είτε σε τραπεζικό λογαριασμό.

Market Pass 2: Τι ισχύει για τις ψηφιακές κάρτες

Market Pass

Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass θα μείνουν ενεργές μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και δεν θα μπορούν να γίνουν συναλλαγές πέραν αυτής της ημερομηνίας. Να σημειωθεί πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, το οποίο καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προστίθεται στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100,00 ευρώ ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10,00 ευρώ εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8,00 ευρώ εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση.

Ως μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών ορίζονται τα 1.000,00 ευρώ, οπότε και η μέγιστη μηνιαία επιδότηση καθορίζεται στα 100,00 ευρώ εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή στα 80,00 ευρώ εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση. Το μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών των 1.000,00 ευρώ δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις δικαιούχων με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;