Υπόθεση 12χρονης: Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη
«Το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θέλει και περιμένει να τιμωρηθούν όλοι όσοι το έβλαψαν»

Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία αποφασίσθηκε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ήδη το δικαστήριο έχει ανακοινώσει τα ονόματα των 14 μαρτύρων κατηγορίας που θα καταθέσουν για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα μάλιστα με τα ονόματα που ανακοίνωσε από τον κατάλογο ο πρόεδρος, πρώτη θα κληθεί για κατάθεση η θεία της 12χρονης. Υπενθυμίζεται ότι η θεία της ανήλικης ήταν εκείνη που αποκάλυψε τι συνέβαινε και κατήγγειλε το συμβάν στις αρχές. Μάλιστα η 12χρονη μένει στο σπίτι της όλο αυτό το διάστημα.

Τη Δευτέρα κατά την έναρξη της δίκης επικράτησε ένταση στα δικαστήρια με την μητέρα της 12χρονης να επιχειρεί να λιντσάρει τον Ηλία Μίχο. Στόχος είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες διότι διαφορετικά θα πρέπει να αποφυλακιστούν οι 26 κατηγορούμενοι καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης. Πριν ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων, διατυπώνονται αιτήματα και από τις δύο πλευρές και από τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας, αλλά και από τους συνηγόρους των 26 κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κάποιοι εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων προτίθενται να ζητήσουν να τεθούν συμπληρωματικές ερωτήσεις προκειμένου να απαντήσει το παιδί. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με φυσική κατάθεση της ανήλικης στο δικαστήριο καθώς απαγορεύεται δικονομικά να καταθέτει κάποιος ανήλικος σε μία δίκη.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης, δήλωσε ότι: «Το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θέλει και περιμένει να τιμωρηθούν όλοι όσοι το έβλαψαν, γιατί πλέον έχει συνειδητοποιήσει τις της έχει συμβεί. Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη και τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι». Το ίδιο ανέφερε και ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της.

 

 

 

 

 

 

Οι κατηγορίες για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι ο Ηλίας Μίχος αλλά και η μητέρα της 12χρονης, είναι βαρύτατες. Ο Ηλίας Μίχος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες για πράξεις άγριας σεξουαλικής βίας, διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου και προμήθειας κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατά ανηλίκου έχει και η μητέρα της 12χρονης, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, καθώς φέρεται να έστειλε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της σε δύο άντρες, έναντι αμοιβής.

Η δεύτερη κατηγορία αν και δεν είχε ζητηθεί από τον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη που υπέβαλε πρόταση παραπομπής, αποδόθηκε στην μητέρα από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έκριναν την υπόθεση και εξέδωσαν βούλευμα. Τους τρεις κατηγορούμενους, που βαρύνουν πράξεις που αφορούν την εκπόρνευση της ανήλικης, πλαισιώνουν στο εδώλιο 23 άντρες που θα δικαστούν ως «πελάτες». Οι 18 από αυτούς πλήρωσαν και προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις με τη 12χρονη ενώ οι υπόλοιποι, είτε δεν προχώρησαν γιατί έφυγε από το ραντεβού, είτε είχαν στην κατοχή τους πορνογραφικό υλικό της ανήλικης.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;