Κοκτέιλ ιώσεων και κορωνοϊού προκαλούν ασφυξία στα νοσοκομεία - Σήμερα οι ανακοινώσεις
Ανησυχία από τη νέα αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού - Συνέντευξη Τύπου σήμερα από το υπουργείο Υγείας

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία με νέες ανακοινώσεις να αναμένονται  σήμερα από το υπουργείο Υγείας.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας»

Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Χρήση Μάσκας, εμβόλιο και η πορεία της νόσου

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (10/1) στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας πως:

«Είμαστε σε μια φάση στην οποία πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τέλος Ιανουαρίου, σιγά σιγά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση»

Ο ίδιος τόνισε αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και επισήμανε σχετικά με την νέα επικείμενη καμπάνια για την προστασία από τον κορωνοϊό και τις λοιπές ιώσεις, πως:

«Εμείς οι γιατροί ήμασταν λίγο χαλαροί στην αποτύπωση των προληπτικών δράσεων»

Ο κ. Λουκίδης χαρακτήρισε μεγάλο πλεονέκτημα πως υπάρχει θεραπεία για εξωτερικούς ασθενείς. Ο ίδιος ζήτησε να επιστρέψει η μάσκα σε δομές υγείας και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος έχει κουραστεί, ζητάμε σε άτομα πάνω από 60 να κάνουν 4 εμβολιασμούς»

Ακόμα είπε πως το εμβόλιο της γρίπης καλύπτει συγκεκριμένους τύπους γρίπης που είναι υπεύθυνοι πάντως για τη σοβαρή νόσο από τη γρίπη.

 

Από την πλευρά του μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, επισήμανε πως χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού. Ωστόσο, ανέφερε πως οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες. Ο καθηγητής είπε ακόμα:

«Το πρώτο και κύριο μέτρο είναι ο εμβολιασμός. Υπάρχει εμβόλιο για τον κορωνοϊό και εμβόλιο για τη γρίπη. Σύντομα θα υπάρχει και για το RSV»

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΝΤ1

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;