Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη
Κορωνοϊός: «Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, τη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν: ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου.

«Ύψιστη προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμών»

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την Covid-19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Η μεγαλύτερη έξαρση από το καλοκαίρι του 2022

Κορύφωση έως το τέλος Ιανουαρίου της επιδημίας των αναπνευστικών ιώσεων, την οποία αυτή τη στιγμή «οδηγούν» η COVID-19 και η γρίπη, αναμένουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Προς το παρόν παρατηρείται αυξημένη πίεση λόγω των ιώσεων και κυρίως της COVID-19 στο σύστημα υγείας, που ωστόσο αφορά τις απλές κλίνες νοσηλείας και όχι τις κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, και η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη.

Η δε επαναλειτουργία των σχολείων μετά το «διάλειμμα» των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκτιμάται ότι πιθανότατα θα αυξήσει την κυκλοφορία των ιών για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να παρατείνει τη διάρκεια του επιδημικού κύματος.

Τονίζεται μάλιστα ότι, για τη χώρα μας, η έξαρση της Covid-19 που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου είναι η μεγαλύτερη που έχει παρατηρηθεί από το καλοκαίρι του 2022.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;